sex hikaye

4 díj Marosvásárhelyről

Véget ért az ALTER-NATIVE

2003. november 11. - filmhu
Vasárnap november 9-én ért véget az ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Marosvásárhelyen. A Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség (MADISZ) által szervezett versenyen 4 magyar díj született.
Csáki László Napok, melyeknek értelmet adott a félelem című animációs filmjének ítélték az ALTER-NATIVE nagydíját - Marosvásárhely városának díját. Az Illyés Közalapítvány díját megosztva kapta meg Gróo Diana Tarka képzelet sorozatából a Renoir álmai című epizód és az olasz Simone Massi Helytállás című kisfilmje. A Duna Műhely a legjobb régióbeli magyar filmesnek járó kitüntetéssel Hatházi Andrást jutalmazta Tetermehívás című alkotásáért. A Magyar Filmlaboratórium díját pedig Mundruczó Kornél Kis Apokrifja nyerte el. A nemzetközi zsűrit Goran Radovanovic szerbia-montenegrói rendező, forgatókönyvíró, producer, Maciej Dejczer lengyel filmrendező, Razvan Radulescu romániai író és forgatókönyvíró, Szekfű András magyarországi médiaszociológus és filmtörténész, valamint Xantus Gábor erdélyi filmrendező és operatőr alkotta a 11. alkalommal megrendezett rövidfilmversenyen.

A rövidfilmprogram kiegészítéseként a 2003-as magyar játékfilmekből is kínált ízelítőt az ALTER-NATIVE, a Jött egy busz...-t, a Kelj fel komám...-at, a Libiomfi-t, a Pejkó-t, a Rengeteg-et, a Vagabond-ot és a Tesó-t vetítették Marosvásárhelyen. A fesztivál az utóbbi nyolc évben nemcsak a szűkebb régióban, hanem egész Európában, valamint a világ más tájain élő filmalkotók számára is bemutatkozási alkalommá vált.

Címkék

, dijaknka emblema 2012