sex hikaye

56 csepp vér Palicson és Egerben

A fesztiválnyitó film

2007. július 20. - filmhu
56 csepp vér Palicson és Egerben
A Cannes-i nemzetközi seregszemlén is bemutatkozott 56 csepp vér című játékfilmet július 20-án 18 órakor vetítik Palicson, a 14. Európai Filmfesztiválon. Az 56 csepp vért a közelgő palicsi szereplés után az egri Nyári Egyetem Filmfesztivál nyitófilmjeként láthatja a közönség - adta hírül a GrantFilm.
 
 
 
 

Az 1992-ben alapított, idén július 16-22. között Palicson zajló Filmfesztivál nemzetközi, versenyjellegű fesztivál. Programjában az európai filmművészetre helyezi a hangsúlyt, különös tekintettel Közép-Kelet Európa országainak alkotásaira. Egy hét alatt 54 filmet vetítenek, közülük 14 versenyalkotás.

A Fesztiválra kiutazik az 56 csepp vér rendezője Bokor Attila, ötletgazdája és akciórendezője: Pintér Tamás (Oroszlán), a film szereplői közül a Cannes-t is megjárt Palcsó Tamás továbbá Miller Zoltán, Balogh Erika és Keresztes Ildikó.

A vetítést koncert követi majd, ahol fellépnek Miller Zoltán és Keresztes Ildikó. Másnap, július 21-én, szombaton délelőtt 10-kor a produkcióról az alkotók és szereplők, többek között Bokor Attila és Palcsó Tamás nemzetközi sajtótájékoztatót is tartanak. A sajtótájékoztató után a stáb ismét útra kel, mert még aznap 17.30-kor Egerben, a Filmművészeti Nyári Egyetem és Filmfesztivál nyitófilmjeként az 56 csepp vért vetítik.

Részlet a színpadi változatból

A július 21-27. közötti egri Nyári Egyetem Filmfesztivál nyitófilmjeként szombaton este ugyancsak az 56 csepp vért vetítik a városi Uránia moziban.
Július utolsó hete évtizedek óta a legmozgalmasabb időszak az egri Uránia mozi életében. 32 éven keresztül minden évben ekkor rendezik meg a Filmművészeti Nyári Egyetemet.

Idén július 21-27. között a Nyári Egyetem hagyományait megőrizve Slow Film Fesztiválként egy megújult filmes rendezvény (filmfesztivál) alapjait teremtik meg a szervezők. 31 országból 256 film érkezett a fesztiválra a világ minden részéről. Az Uránia mozi mindkét termében délelőtt 10 órától éjfélig tartó non-stop programmal várják az érdeklődőket, a filmbarátokat.

A Fesztivált július 21-én (szombaton) 17.30-kor az 56 Csepp vér című játékfilmmel nyitják meg. A vetítés után az alkotók és szereplők egy részével, Palcsó Tamással, Veres Mónikával, Bokor Attila rendezővel, Nagy Endre producerrel is találkozhatnak a jelenlévők.



Címkék

hír



nka emblema 2012