sex hikaye

9. Országos diák- és ifjúsági filmszemle

2002. augusztus 7. - filmhu
A Budavári Művelődési Házban augusztus 22-től 9. alkalommal rendezik meg az Országos diák- és ifjúsági film- és videó szemlét. A három nap alatt a nonstop vetítéseken közel 200 alkotást lehet megtekinteni, ezenkívül Európai ifjúsági filmfesztiválok díjnyertes műveiből is látható lesz egy válogatás. A bírálókkal (köztük Szőke András rendezővel) és a magyar alkotókkal esténként beszélgetések lesznek.

A szemle bírálóbizottsága sorában van Szőke András Balázs Béla-díjas rendezőn kívül Lágler Péter kulturális antropológus, valamint Medgyesi Gabriella, a Duna Televízió szerkesztője is.

Kétszáz alkotás kapott helyet a Magyar Művelődési Intézet, valamint a Ház a Réten Kulturális Egyesület szervezésében létrejött találkozó versenyprogramjában.

A háromnapos rendezvényen általános iskolai tanulók, középiskolás diákok, illetve fiatal filmesek készítette munkákat egyaránt műsora tűznek.

A nonstop vetítéseket követően esténként nyilvános konzultációkat tartanak. A szakmai zsűri beszélgetésekre invitálja az alkotókat és a "civil" érdeklődőket.

A hagyományok szerint a rendezvénysorozatot fotókiállítás, irodalmi est és alternatív zenei koncert színesíti.

Az I. kerületi Bem rakpart 6. szám alatti művelődési intézmény közönsége válogatást is láthat európai ifjúsági filmfesztiválok díjnyertes műveiből.

A rendezvény támogatói között van például a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a kulturális minisztérium.

Hivatalos weboldal: www.diakfilmszemle.hu

Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012