sex hikaye

A Budapest Film új vásárlásai Cannes-ban

cannes-i válogatás

2006. június 2. - filmhu
A Budapest Film új vásárlásai Cannes-ban
A nemrégiben lezárult Cannes-i Filmfesztiválon eldőlt, hogy milyen filmek forgalmazási jogával tér haza a Budapest Film. Jön a Fűrész III, a Shortbus, valamint Almodóvar, Alejandro González Inarritu és Kaurismaki új filmje is.

A horrorfilm rajongóinak örömére a korábbi két nagy sikerű rész után itt a következő idegborzoló darab: a Fűrész III. A kínzást igencsak kedvelő sorozatgyilkos újabb kalandjait a magyar mozikban az év végén mutatják be.

Másként borzolta a kedélyeket az ifjú amerikai titán rendező, John Cameron Mitchell botrányfilmje. A Shortbus című tragikomédiát versenyen kívül és kései órán, éjfélkor vetítették a szexjelenetek miatt. A cím egy radikális underground klubot takar, ahol New York-i fiatalok szabadon élik meg a művészet, a politizálás és a szexualitás minden lehetséges formáját. A versenyen kívül vetített filmnek egyelőre nincs amerikai forgalmazója.

Szintén nagy feltűnést keltett a Kritikusok hete szekcióban debütált a The Bothersome Man, a londoni filmiskolát végzett norvég rendező, Jens Lien fekete humorú vígjátéka. Főhőse egy fura városba csöppen, ahol látszólag minden és mindenki él, majd gyanakodni kezd, hogy mégsem. A szarkasztikus társadalomkritikát megfogalmazó alkotás Cannes idei meglepetésfilmje.

Aki pedig már bizonyított, Alan Ball, a sokdíjas Amerikai szépség írója és a Sírhant Művek alkotója végre megcsillantja tehetségét mint játékfilmes rendező is. Az egyelőre cím nélküli filmet idén augusztusban kezdik el forgatni, és a történet kiindulópontja a fiatal, libanoni-amerikai lány, Jasira anyja barátjával folytatott veszélyes flörtje. A szereplők válogatása folyamatban van.

Az idei cannes-i versenyfilmek szekciójába bekerültek közül három alkotás hazai forgalmazásáról már korábban megállapodott a Budapest Film.

Jön Pedro Almodóvar új filmje, a Volver, amely nemcsak a legjobb forgatókönyvért kapott díjat most, hanem a legjobb színésznők díját is elhozta Carmen Mauranak, Penélope Cruznak, és a teljes női színészgárdának köszönhetően. A film szeptemberben kerül a mozikba.

A legjobb rendezőnek idén a mexikói Alejandro González Inarritu bizonyult, aki szintén parádés szereposztással dolgozik. Új filmdrámája, a Babel Marokkón, Tunézián, Mexikón és Japánon át követi a Cate Blanchett, Brad Pitt és Gael Garcia Bernal formálta hősöket. A Babel a jövő év elején érkezik az itthoni mozikba.

A finn Aki Kaurismaki soron következő dolgozata, a Lights in the Dusk is látható hamarosan a hazai mozikban, valamint a Transylvania, Tony Gatliftól, amely az idei Cannes-i Fesztivál filmes programját zárta.



Címkék

hír



nka emblema 2012