sex hikaye

A Büszkeség és balítélet filmen  

Kultúraközi adaptáció

2003. július 11. - filmhu
Gurinder ChadhaKultúrkeverőA Csavard be, mint Beckham rendezője, Gurinder Chadha új filmet készít: ezúttal a Büszkeség és balítélet bollywoodi változata következik. A klasszikus romantikus regényt mind szereplőiben, mind sítlusában a szubkontinens mozikultúrája szerint lesz hangszerelve. Így Jane Austen alakjai többször táncra predülnek, és úgy dalolnak majd.
A rendezőnő szerint Jane Austen könyve adaptációra termett, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne néhány dolgot változtatni a regény cselekményén. A főhősnő nála nem angol hölgy lesz, hanem indiai „Bakshi”, a kétszáz éves szexszimbólum, és (a Bridget Jones óta) minden nő álma, Mr. Darcy pedig egy gazdag amerikai diák képében tér majd vissza.

Chadha az angol és az indiai mozi legjobb tradícióit ötvözné sajátos filmjében. A produkció Amerikában, Angliában és Indiában forog majd, négyszer nagyobb költségvetésből mint a Csavard, be mint Beckham. Az indiai mozihagyományokhoz híven rengeteg dal és alaposan megkoreografált tánc is lesz a filmben, amik szervesen a narratívába épülnek majd. A film tempója viszont a nyugati nézők által megszokott dinamikus, fordulatos cselekményszerkezetre épül.

Amellett, hogy a történet három kontinensen is játszódik, a szerzők a forgatókönyv írásakor is a minél globálisabb látleletre törekszenek – be akarják mutatni miképpen is gondolkodnak a másikról az egymástól eltérő kultúrájú és mentalitású emberek.

Címkék

hír



nka emblema 2012