sex hikaye

A Drifter Madridban versenyez

A Documentamadrid meghívta Hörcher Gábor filmjét

2015. április 30. - filmhu
A Drifter Madridban versenyez

Az amszterdami első díj és a berlini vetítés után, most a XII. Documentamadrid filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában méretteti meg magát a Drifter, Höcher Gábor filmje. Az alkotás egy Bakony-vidéki sváb-roma-magyar gyökerű fiatal fiú, Ricsi történetét mutatja be, akinek minden vágya, hogy rallyversenyző lehessen.

Höcher Gábor Drifter című 72 perces filmje egy Bakony-vidéki sváb-roma-magyar gyökerű fiatal fiúról szól, aki elhatározza, hogy raliversenyző lesz. Az alkotás aktuális kérdéseket vet fel a periférián élő vidéki fiatal generáció társadalmi beilleszkedésének lehetőségeiről, és sajátos módon mutatja be helyzetüket. A Drifter tavaly az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (IDFA) elnyerte a legjobb első filmnek járó díjat. Interjúnk az alkotókkal ITT olvasható:

Drifter - Teaser from KraatsFilm on Vimeo.

A csütörtökön kezdődő tíznapos fesztivál hivatalos programjában több mint 80 filmet vetítenek a világ minden tájáról. Huszonnyolc ország alkotói vesznek részt, köztük a Kongói Demokratikus Köztársaság, Szíria, Indonézia, Svédország, Mexikó, Hollandia, Chile és Burkina Faso dokumentumfilmesei. A fesztivál szervezőinek tájékoztatása szerint a művek kiválasztásánál szempont volt, hogy tükrözzék a jelenkor társadalmi problémáit. Az alkotásokat három kategóriába sorolták: lesz spanyol filmes körkép, rövidfilmes és a hatvan percnél hosszabb műveket bemutató szekció. Emellett Carmen Cobos spanyol rendező munkásságának szentelnek egy retrospektív sorozatot.

A rangos madridi fesztivál négy évvel ezelőtt Forgács Péter rendező előtt tisztelgett azzal, hogy 15 filmjéből retrospektív sorozatot állítottak össze.

(Forrás: MTI)






nka emblema 2012