sex hikaye

A Fekete kefe Amerikában

Irány Vancouver!

2005. október 5. - filmhu
A Fekete kefe Amerikában
A kanadai Vancouver filmfesztiválján nincs hiány magyar filmekből, sőt egy magyar világpremierre is sor kerül idén. Gárdos Péter A porcelánbaba és Gauder Áron Nyócker! című fesztiválkedvencek bemutatója mellett Vranik Roland Fekete kefe című filmje világpremierjének is Vancouver ad otthont a napokban. A 36. Magyar Filmszemle fődíjával kitüntetett Fekete kefe a kanadai fesztiválon mutatkozik be először a külföldi közönségnek. Az évente több mint 150000 nézőt vonzó vancouveri filmfesztivál szeptember végén kezdődött és október közepéig tart.

Október 6-án gördül fel a függöny a Chicago-i Színházban és megkezdődik a 41. Chicago-i Nemzetközi Filmfesztivál. Észak-Amerika legrégebbi filmversenyére három magyar játékfilm kapott meghívást. Az Arany Hugóért versenyző 19 film között Mundruczó Kornél Johanna című operafilmjét, az „Új rendezők” című versenyprogramban Koltai Lajos Sorstalanság című munkáját és a Vranik Roland Fekete kefe című filmjét tűzik műsorra Chicagóban. Vranik Roland szemlefődíjas filmje a kiemelkedő szakmai elismertségnek örvendő rendezvényen mutatkozik be elsőízben az Egyesült Államok mozirajongóinak. A rendező és Pohárnok Gergely, az operatőr jelenlétében mutatják be a filmet.

A 41. Chicago-i Nemzetközi Filmfesztivált 34 ország részvételével rendezik meg, a filmünnep 101 játék- és 42 rövidfilmje az elkövetkezendő két hétben a világ filmfővárosává varázsolja Chicago-t.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012