sex hikaye

A FilmJus-pályázat eredménye

Fiatal filmesek az élen

2004. július 12. - filmhu
A FilmJus-pályázat eredménye
Meghozta döntését a FilmJus Kuratóriuma (Bánki Iván, Böszörményi Zsuzsa, Jankura Péter, Lénárt István, Mezey Emőke és a kuratórium elnöke: Sós Mária) a 2004. évi filmelőkészítési pályázatáról. A kuratórium az előzsűri (Böszörményi Zsuzsa, Fekete Ibolya, Mezey Emőke) javaslata alapján ítélte meg a filmtervek támogathatóságát.

A május 30-i leadási határidejű pályázat célja az volt, hogy segítse a költségvetésekben alig szereplő film-előkészítést, a rendező kutatómunkáját, a várható művészi és gazdasági szempontok egyeztetését (pl. terepszemle, próbafeltételek, fordítás, további finanszírozók bevonása stb.) a legoptimálisabb gyártási feltételek kialakítását.

Ennek alapján végül a 80 jelentkező közül 19 játékfilmet, 1 animációt és 11 dokumentumfilmet támogattak. A játékfilmek között a fiatalok erős jelenléte a jellemző: Fliegauf Benedek Tündérkör, Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, Dyga Zsombor Kész cirkusz, Szaladják István Bibortekercs és Fésős András Kelj fel és járj című filmterveik kapták a legnagyobb (600 ezer forintos) összeget. A többi nyertes pályázó - a dokumentumfilmek és az animáció is - 400, 300 vagy 200 ezer forinttal lettek gazdagabbak.

A kuratórium összesen 11 100 000 forintot osztott szét a pályázat során.  

A Filmjus Alapítvány 2004. évi filmelőkészítési pályázatának végeredménye



Címkék

hír , nevezz


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2004. július 15. csütörtök, 05:09#1| torolt felhasznalo
Nevetséges ez a "fiatal filmesek az élen" headline-ban tükröződő biológiai hozzáállása a filmes-médiának. Egyrészt fölfújt lufi, mindenki megöregszik, másrészt teljesíthetetlen elvárások elé állítja a fiatal filmeseket - nem is "teljesítenek", csak a hazai kritika tükrében. Még tíz évvel ezelőtt is lényegesebb díjakat hoztak haza a filmesek (de nem mindegy?), harmadrészt egy torz világ lihegő kopizása. 15 éves modellek a kifutón... és miért nem az a hír, hogy: "Buktak a fiatal filmesek a Karlovy Vary fesztiválon?" Mert az is legalább ekkora hülyeség volna...

Maciek és Sajó (és persze Hauzer) fiatal hozzászólók

nka emblema 2012