sex hikaye

A Filmunió csatlakozott a European Film Promotionhöz

2001. május 16. - filmhu
A Filmunió újabb eredményt ért el Cannes-ban. A magyar filmek külföldi népszerűsítéséért felelős szervezet, a mai napon csatlakozott a European Film Promotionhöz - tájékoztatta a filmhut Vezér Éva, a Filmunió május 1-je óta hivatalban lévő elnöke. Magyarország ezzel elsőként csatlakozott az EU-felvételre váró országok közül az európai fimek promóciós egyesületéhez.

A European Film Promotion (EFP - www.efp-online.com) tagországainak száma ezzel 19-re nőtt. Ez a 19 ország az EFP égisze alatt fogott össze azért, hogy népszerűvé tegye az európai filmet az egész világon. A hamburgi székhelyű szervezetet 1997-ben alapították. Az EFP célja, hogy az európai mozinak a tagországok rendezőinek, producereienk, színészeinek promotálásával minél atraktívabb jelenlétet biztosítson a nemzetközi fesztiválokon.

Az effektív világméretű marketing egyik leghasznosabb eszköze a feltörekvő tehetségek támogatása, ezért az EFP külön figyelmet fordít rájuk. A Berlini Filmfresztivál rivaldafényében a fiatal színészeket helyezik előtérbe, Cannes-ben a fiatal producerek kerülnek sorra, míg Toronto, a "felfedezések fesztiválja", az ifjú rendezőtehetségekké.

Az immár Magyarországal is kibővült European Film Promotion egyik első feladata lesz Cannes után Incze Ágnes I love Budapest c. filmjének promotálása Karlovy Varyban, ami a fesztivál Variety Critics' Choice szekciójában versenyez. Az EFP ezirányú munkája minél több vetítés, interjú, sajtótájékoztató megszervezését, a filmmel kapcsolatos cikkek és kiadványok megjelentetését foglalja magában.
(filmhu)

Címkék

hír



nka emblema 2012