sex hikaye

A gonosz Carrey a csúcson

Bevételi listák

2004. december 21. - filmhu
A gonosz Carrey a csúcson
A heti amerikai mozis bevételi lista élén a nemrég mozikba került Lemony Snicket - A balszerencse áradása áll, amelynek az Államokon kívüli fogadtatása is nagyon kedvező. Hasonlóan szép eredményt mondhat magáénak az Ocean’s Twelve, amely a korábbi Ocean’s mozi folytatása, valamint a jól szerepelő a sorozatok közt találjuk a Penge harmadik részét is. Ugyanakkor még mindig szépen hoz a konyhára a legfrissebb animációs box office hit, A hihetetlen család.

Élen a "sötét" mozik

A legutóbbi heti amerikai mozis top élén a Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, Lemony Snicket - A balszerencse áradása című családi mozi áll 30.1 milllió dollár bevétellel. A filmben Jim Carrey félénk gonoszként próbálja meg átverni a szüleiket tűzvészben elvesztő három Baudelaire-árvát.

Több mint 18 millió dollárt elérve a második lett az Ocean’s Twelve (Ocean’s Twelve - Eggyel nő a tét), amelyi a korábbi film, az Ocean’s Eleven folytatása. A hollywoodi sztárokkal - többek közt Brad Pitt-tel, Catheryne Zeta-Jones-szal George Clooney-val - zsúfolt krimiben a korábbi tolvaj csapat ismét összeáll, hogy Európába repülve három egyidejű rablással az eddigi legnagyobb zsákmányukat szerezzék meg.

Adam Sandler és Tea Leoni tragikomédiája, a Spanglish – Spangol, magamat sem értem a közepesen teljesítő filmek kategóriába sorolható a nyitó héten elért 8.8 millió dollárral, amivel a harmadik helyezését szerezte meg.

Ez után nem sokkal lemaradva egy tipikus karácsonyi mozi, a Polar expressz (8.4 millió dollár) következik, amelyben szinte mindenkit a digitalizált Tom Hanks alakít. A következő helyen egy újabb sorozat áll, a Wesley Snipes főszereplésével immár harmadszor vászonra kerülő, vámpírgyilkosos sztori, a Blade: Trinity (Penge – Szentháromság), amely második hete fut Amerikában, és majd hétmilliós jegyeladást mutathat fel.


Penge harmadszor is a mozikban.

A tízes listán nyolcadik a Flight of the Phoenix, amely Dennis Quad főszereplésével készült repülőgépes katasztrófafilm, bevétel tekintetében hasonló jelzővel illethető, hiszen a nyitóhéten mindössze 5 millióért váltottak rá jegyet Amerikában.

A tíz legjobb film sorát zárja A hihetetlen család, amely sokak számára elképzelhetetlenül hatalmas anyagi sikert tudhat magáénak, eddig körülbelül 236 millió dollárt. Ennyire növelte az eddigi bevételt a legutóbbi „szolid” 3.1 milliós jegyeladás.

Amerikán kívüli éllovasok

A héten Amerikában bemutatott filmek közül a külföldi piacokon az Ocean’s Twelve szerepelt a legjobban, amely Amerikán kívül 28.9 millió dollárt gyűjtött össze a hétvégén, és vezeti a francia és a német mozis listát. A sztárokkal telepakolt tolvaj-sztori Franciaországban 7.5 millió dollárt, Németországban pedig 5.3 milliót könyvelhetett el. Olaszországban a filmek közti kemény versenynek és a nemzeti focibajnokságnak köszönhetően csak a negyedik helyre jutott a film 2.2 millióval, ott a toplistát a Shrek 2 vezeti 4.4 milliót begyűjtve.

Amerikán kívüli a korábbi négy hét során egyértelműen A hihetetlen család számít blockbusternek, amely most 26.7 milliós jegyeladással zárt, és az USA jegyeladásait nem számítva eddig összesen 189.5 millió dollár bevételt mondhat magáénak. Mexikóban a bemutató hetén 3.5, Dél-Koreában 1.8 milliós összeget jegyezhetnek a film mellé, míg Nagy-Britanniában 41.4, Franciaországban 26.8 és Japánban 21.1 millió dollár a negyedik hét záró eredménye.

A topfilmek közül a Polar expressz a múlt heti 11.3 milliós bevételével összesen 64.2. millióra növelte eddigi jegyeladásait, amihez eddig a britek összesen 7.8 millióval, a franciák pedig 6 millió dollárral járultak hozzá. Ausztráliában összesen 6.4 millió dollár összegben adtak le jegyet a képzeletbeli vonat és utasainak, a „Tom Hanks-klónok” történetére.

Részlet A nemzet aranyá-ból
Amerikán kívül is jól szerepel az USA mozis toplistáját vezető Lemony Snicket, amely Britanniában (4.1 millió dollár) is az élen áll. A tengeren túli mintát követve a szigetországban ugyancsak a második helyen végzett, - az Ocean Twelve – Eggyel nő a tét (2.1 millió dollár).

A nemzet aranya című Nicholas Cage főszereplésével játszott kalandfilm, amely eddigi 132 milliós jegyeladással most a hatodik az amerikai listán, külföldön 4.9 milliót hozott, amivel a mostani Amerikán kívüli bevételeit 42 millióra növelte. Csak Taiwanon a bemutató idején 1 millióért váltottak jegyet a filmre.






nka emblema 2012