sex hikaye

A Holtvágány Dániában 

Tervek és Fesztiválok

2003. augusztus 7. - filmhu
A Mediawawe-en volt látható a Holtvágány című rövidfilm. Az alkotást meghívták Odense-be, a jövő héten kezdődő dániai filmfesztiválra. Kísérőfilmként ősztől adják majd a művészmozikban, tudtuk meg Cs. Nagy Sándor rendezőtől. Az augusztus 11-én kezdődő filmfesztiválra eddig magyar filmeket nem hívtak meg, az idei az első alkalom, hogy több hazai kisfilm is szerepel a mustrán. (Részletek itt.)
A Holtvágány-t a fesztivál után kísérőfilmként láthatjuk majd a művészmozikban futó nagyjátékfilmek előtt. A tárgyalások jelenleg is folynak a Budapest Film-el, mondta el a rendező. A forgalmazás őszre várható.

Szintén ősszel kerül a budapesti art-mozikba Cs. Nagy első nagyjátékfilmje, az Aranyváros. A 15 millió forintból forgatott, 35-re készült nagyjátékfilm sajátos utazás időn és téren keresztül, fekete-fehér életkép a képzelet és a valóság határáról. A film az idei cottbus-i filmfesztiválon a Német Kritikusok Különdíját kapta, ezen felül meghívták cseh és lengyel fesztiválokra is. Az Aranyvárost valószínüleg szeptember végén, október elején láthatjuk majd a Cirko-Gejzír és a Toldi moziban.

Hangulatjelentés munkacímen készül Cs. Nagy Sándor legújabb dokumentumfilmje. Az eddig több mint húsz órányi nyersanyaggal bíró film központi témája a háború, többféle vonatkozásban is. Egyrészt társadalomkritikai kontextusban vizsgálják az alkotók a háborúk létét és formáját, másrészt történelmi korokon átívelő fenomenológiai jelenségként.

„Azt vizsgáljuk, mennyire képes az emberiség kordában tartani önmagát”, részletezte a rendező. A film a Vajdaságban, New York-ban és Magyarországon forgott. Az eddig összevágott négyórás nyersváltozat jobbára beszélő fejekből áll – az interjúalanyok között feltűnik Csányi Vilmos és Karátson Gábor is. Az alkotók azonban nem pusztán  beszélő fejes filmet szeretnének, hanem "igazi filmet". A Hangulatjelentés második, képileg dominánsabb rétegét még forgatják.

A film a Duna Műhely produkciójaként készül, bemutatója a következő filmszemlére várható.

Címkék

hír



nka emblema 2012