sex hikaye

A kis apokrif oberhauseni startja

A legújabb Mundruczó kisfilm

2003. március 3. - filmhu
- Az Oberhauseni Rövidfilm Fesztiválon próbáljuk meg elindítani a Kis apokrifet - árulta el Mundruczó Kornél filmjeinek állandó producere, Petrányi Viktória a rendező új, szemle után elkészült kisfilmjéről.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
- Ez egy metaforikus mese, aminek nincs reális története. A főszereplő kisfiút megsokszoroztuk, mint egy szőnyegmintát - mondta Petrányi az egyszereplős kisfilmről, amelynek erdős jeleneteiben  favágók kezei, lábai is szerepet kaptak.

Mundruczó Kornél, egy bécsi szőnyegkiállítás megrendelésére készítette A kis apokrif című öt perces videóinstallációt, amit két hónapig vetítettek a Bécsi Iparművészeti Múzeumban. A múzeum Mundruczót nyolc másik nemzetközi filmrendező mellett kérte fel arra, hogy határidőre szőnyeggel kapcsolatos kisfilmet készítsen.

Petrányi a sSemlén kereste meg Muhi Andrást, az Inforg Stúdió vezetőjét, hogy koproducerként segítse a videóra forgatott film felnagyítását és fesztiváloztatását. Muhi a Szemlén az oberhauseni előzsűrinek is megmutatta a filmet, akik két másik Inforgos (Politzer Péter: Gránátok, Buvári Tamás: Posztkatona) kisfilmmel együtt meghívták az oberhauseni előválogatásra.

Mundruczó Kornél már tekintélyes múlttal rendelkezik a német városkáan, hisz az Afta kapta a 2001-es Oberhauseni Rövidfilm Fesztivál fődíját.

Címkék

hír



nka emblema 2012