sex hikaye

A Kontroll Troiaban, a Tamara Shanghaiban

Fesztiválkörút

2004. június 3. - filmhu
A Kontroll Troiaban, a Tamara Shanghaiban
A június 4 – 13. közötti FESTROIA a magyar filmművészet utóbbi két évtizedének szenteli retrospektív programját a portugáliai Troia-ban. A 20 születésnapját ünneplő tekintélyes fesztiválon Szabó István, Fekete Ibolya, Gothár Péter, Janisch Attila, Enyedi Ildikó, Jancsó Miklós, Tarr Béla, Sopsits Árpád egy-egy alkotásával találkozhat újra a nemzetközi közönség. A fesztivál „foci a filmvásznon” elnevezésű tematikus programjában Fábri Zoltán Két félidő a pokolban és Tímár Péter 6:3-ja képviseli hazánkat, adta hírül a Filmunió.

Újabb külföldi versenyek előtt a 2003-as év legnézettebb hazai alkotása, a Kontroll. – A portugáliai Troia-ban a versenyző filmek között is látható magyar alkotás, a FESTROIA elsőfilmes versenyébe Antal Nimród Kontroll-ja kapott meghívást. A Cannes-ból Ifjúsági Díjjal hazatért „metrófilm” következő megállója a június 5-én kezdődő 11. Szocsi Filmfesztivál versenye. Szocsiban idén a Jafar Panahi iráni filmrendező által elnökölt nemzetközi zsűri dönt majd a fesztivál fődíja, az Arany Rózsa sorsáról.

Az első magyar versenyfilm a shanghai-i mustrán
Hajdu Szabolcs Tamara című filmjének világpremierje az A-kategóriás shanghai-i filmfesztivál versenyszekciójában lesz. A Tamara az első magyar film, mely meghívást nyert az 1993-ban alapított első osztályú fesztivál versenyző filmjei közé. A fesztivál vendégei közt köszönti Hajdu Szabolcsot, Török-Illyés Orsolyát és Szabó Domokost. Salamon András Getno című játékfilmjét is bemutatják a fesztivál „Panoráma” programjában.

Toszkánában versenyez a Gránátok
Politzer Péter Gránátok című kisfilmje az 55. Montecatini Rövidfilmversenyen mérettetik meg június 5 – 10. között. A Gránátok a fesztiválszereplések tükrében a 2003-as év legsikeresebb magyar rövidfilmje volt.



Címkék

hír



nka emblema 2012