sex hikaye

A külváros a rövidfilmesekért

2011. március 11. - filmhu
A külváros a rövidfilmesekért

A Rákospalotai Önkormányzat és a Csokonai Művelődési Központ zártkörű, jeligés pályázatot hirdetett 10-15 perces rövidfilm forgatókönyv készítésére, melynek mottója: „Mit szeretek?”. A nyertes forgatókönyv alapján készült film nyitja majd a Rákopalotai rövidfimfesztivált 2011. novemberében.

A Csokonai Művelődési Központ 2010. novemberében első alkalommal rendezte meg Rákospalotai Mozi néven az I. Rövidfilm Szemlét, amelyen kisjáték- és animációs filmeket vetítettek a közönségnek, találkozókat rendeztek az alkotókkal. A háromnapos program során 24 kisfilmet vetítettek, köztük Pápai Pici Vallomás című filmjét, Horváth Lili Napszúrás című rendezését, Szirmai Márton Szalontüdő című munkáját, de levetítették a végzős rendező hallgatók diplomafilmjeit is. (A diplomafilmekről itt írtunk.)

A Csokonai Művelődési központ azóta is elkötelezett a magyar kisjátékfilm irányába, ezért úgy döntöttek: pályázatot hirdetnek. Szeretnék ugyanis pénzzel támogatni egy rövidfilmes alkotó következő munkáját, ehhez sikerült megnyerni támogatónak a XV. kerületi önkormányzatot is, akik a költségvetésben elkülönítették a kisfilm elkészítéséhez szükséges összeget. A pályázat mottója: Mit szeretek? - a cél ugyanis, hogy színvonalas, műfajilag változatos, pozitív, életigenlő, produkciók szülessenek.

rakospalota_500

A pályázat zártkörű, azok a rendezők adhatnak be pályaművet, akiknek filmjei bemutatásra kerültek 2010-ben, a Rákospalotai Mozi - I. Rövidfilm Szemlén, ám éppen ezért a pályázat jeligés is, hogy ne lehessen tudni, melyik történet melyik pályázóhoz tartozik. Egy pályázó csak egy eredeti vagy adaptált művel vehet részt a pályázaton, de fontos: más pályázatra még be nem adott forgatókönyveket várnak. A pályázatokat szakértő zsűri bírálja el, a zsűri elnöke Sándor Pál Kossuth-díjas filmrendező, tagjai Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész, rendező, Osváth Gábor producer-gyártásvezető, valamint Libor Anita, a filmhu munkatársa, illetve a a XV. kerületi Önkormányzat is delegál egy képviselőt.

A zsűri által díjazott, megvalósításra javasolt forgatókönyv alapján (videotechnikával) készülő film teljes gyártási költségét külön szerződésben szabályozott keretek között és módon, a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzata, a Csokonai Művelődési Központ közreműködésével biztosítja. Fontos, hogy a forgatókönyv alapján elkészült film 2011. november 18-án a Rákospalotai Mozi - II. Rövidfilm Szemle nyitófilmjeként kerül bemutatásra.

További fotók az első Rákospalotai Mozi - Rövidfilm Szemléről.






nka emblema 2012