sex hikaye

A Legenda kísérőfilmként kerül a mozikba

Szirmai Márton legújabb kisfilmje

2012. március 9. - filmhu
A Legenda kísérőfilmként kerül a mozikba

Szirmai Márton, a Szalontüdő és A süllyedő falu rendezőjének új kisfilmje, a Legenda április 5-én kerül országosan mozikba az Együtt az ég alatt című német film előtt.

 

 

A Legenda a dokumentumfilmeket és kisfilmeket egyaránt jegyző, Filmszemle-díjas Szirmai Márton (Szalontüdő, A süllyedő falu) legújabb munkája, amelynek operatőre Pohárnok Gergely (I Love Budapest, Hukkle, Fekete kefe, Taxidermia) volt, főszereplői pedig a tekintélyes színházi és filmes múlttal rendelkező Tímár Éva és Kun Vilmos. A film mellékszerepeiben Hajdu Szabolcs rendező és állandó alkotótársa és felesége, Török-Illyés Orsolya (Macerás ügyek, Tamara, Off Hollywood, Bibliotheque Pascal) is feltűnik.

legenda_500



Bár hazánkban számtalan kiváló kisfilm készül évről-évre, ezek nagyvásznon szinte kizárólag különböző fesztiválok alkalmával láthatók. A forgalmazó bízik benne, hogy a Legenda minél több nézőhöz eljut majd Jan Schomburg debütáló rendezése, az Együtt az ég alatt című német filmdráma kísérőfilmjeként, amely szerepelt a 2011-es Berlini Filmfesztiválon és a Label Europa Cinemas díját nyerte meg.

A Legendát és az Együtt az ég alattot Magyarországon moziban forgalmazza a Mozinet Kft.






nka emblema 2012