sex hikaye

A MADE fesztivált rendez Együttélés címmel

kárpát-medencei,nemzeti és etnikaikisebbségek

2008. május 21. - filmhu
A MADE fesztivált rendez Együttélés címmel
A Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete 2008. május 28-29-30-án rendezi meg, Együttélés címmel a kárpát-medencei,nemzeti és etnikaikisebbségek nemzetközi dokumentumfilm fesztiválját Esztergomban.

A fesztivál célja összegyűjteni, egyúttal minősíteni azokat a rendszerváltozás óta, és természetesen a közelmúltban készült hazai és határon túli filmeket, amelyek a Magyarországon élő etnikai kisebbségek és a határon túl, a Kárpát-medencében élő magyarok jogi, társadalmi, és mindennapi problémáit dolgozza fel, mutatja be.

Az érdeklődés óriási: két hét alatt 150 dokumentumfilmet neveztek az alkotók, köztük rengeteg a határon túlról érkezett alkotás. Az elő zsűri döntése alapján 40 film vetítését tervezzük a versenyprogramban.

A fesztivál vetítési programjai mellett vitákat rendeznek a filmekről, szimpóziumot a hazai- és határon túli filmkészítők és műhelyek alkotói-, és financiális problémáiról, kerekasztal megbeszélést az Európai Unióhoz tartozó közszolgálati televíziós szakemberek bevonásával filmjeink terjesztési, forgalmazási lehetőségeiről.

A MADE eddigi tematikus fesztiváljai: Veszélyes hulladék (1998), Rejtőzködő történelem - 50 év 100 legjobb dokumentumfilmje (2001), a rendszerváltozás dokumentumfilmjei (2003), Budapesti iskola (2005), 13 nap remény - '56-os dokumentumfilmek fesztiválja (2006).



Címkék

hír



nka emblema 2012