sex hikaye

A Magyar vándor rekordstartja

Már 80 ezer néző fölött

2004. február 10. - filmhu
Minden várakozást fölülmúló sikerrel nyitott a Magyarvándor a mozikban. Herendi Gábor második nagyjátékfilmjére a bemutatót követő első öt nap alatt már több, mint 80 ezren váltottak jegyet. Prukner Pál, a filmet bemutató Budapest Film forgalmazási igazgatója elmondta, hogy magyar film ilyen erősen még nem kezdett. A Kontroll és az Apám beájulna után a Magyar vándor is egyértelműen bizonyítja, hogy a nézők érdeklődése megnőtt a hazai filmek iránt.
A Magyar vándor erősebben kezdett, mint a Valami Amerika vagy a Kontroll, olyan ütemben, ahogy Hollywoodi filmek szoktak, ennél jobban csak A Gyűrűk Ura és a Harry Potter kategóriájú filmek szoktak nyitni.

„A film bemutatóját követő első négy nap alatt 79.566 nézője volt a filmnek országosan. Hétfőn Budapesten további 6900 jegyet váltottak a filmre. Arra készülünk, hogy a film az első héten 100 ezer néző fölé megy és az idei év öt legnézettebb filmje között lesz, a hollywoodi produkciókat is beleértve” - mondta el Prukner a filmhunak, aki fontosnak tartja leszögezni, hogy a film tetszik a közönségnek, elsősorban ez áll a sikeres indulás mögött. Ehhez jött hozzá a példaértékű reklámkampány, valamint az a tény, hogy Herendiben bíznak a nézők a Valami Amerika óta.

„Egyértelműen tetszik a film az embereknek. Több díszbemutatót tartottunk, kifejezetten nagy tetszési indexszel. Fontos még, hogy a Budapest-vidék arány közel azonos a nézettség tekintetében. A végső nézőszámmal kapcsolatban még korai lenne becslésekbe bocsátkozni, ehhez a jövő hétig mindenképpen várni kell.”

Azt is nehéz lenne megmondani, hogy megtérül-e majd a film költségvetése, hiszen ez sok mindenen múlik. Az viszont már most biztos, hogy az állami támogatást valamint a szponzorok által befektetett pénzt kiegészítő magántőke meg fog térülni.

A napokban közönségtalálkozók zajlanak szerte az országban. Nagy sikerrel zárult a nézők és a film alkotóinak illetve szereplőinek találkozója Szegeden, Pécsett és Kaposváron és hamarosan hasonló rendezvényekre kerül sor Budapesten, Dunaújvárosban és Debrecenben is.

Címkék

hír



nka emblema 2012