sex hikaye

A rajzfilmeket ünnepelték a hétvégén

Országos Rajzfilmünnep

2013. május 13. - filmhu
A rajzfilmeket ünnepelték a hétvégén

Vasárnap került megrendezésre az Országos Rajzfilmünnep, amelyen magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs animációs filmeket, rajzfilmeket tekinthettek meg az érdeklődők - tudatta az MTI.

 

A programsorozathoz idén 37 város csatlakozott mintegy hetven helyszínnel. A közönség megnézhette egyebek mellett a János vitéz, a Fehérlófia, a Hófehér, a Macskafogó, a Lúdas Matyi, a Vuk, a Bogyó és Babóca - 13 új mese című alkotást.

A rajzfilmünnepen részt vett Balassagyarmat, Balatonfüred, Békéscsaba, Budaörs, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hévíz, Hódmezővásárhely, Kazincbarcika, Kecskemét, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Pápa, Salgótarján, Sárospatak, Sopron, Szarvas, Szeged, Szentendre, Szerencs, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Szolnok, Szombathely, Tapolca és Tatabánya, a fővárosban a Gozsdu Udvar, az Örökmozgó Filmmúzeum, a Tabán mozi, az Átrium Film-Színház, a MiMozink Lurdy ház, a MiMozink Óbuda és a KEDDshop.

Idén a Kecskemétfilm meséit is vetítették, így a Magyar Népmesék, a Mesék Mátyás királyról, A világlátott egérke, a Leo és Fred szintén szerepelt a kínálatban, mint ahogy a japán Walt Disneyként emlegetett Mijazaki Hajao alkotásai is. A vetítések mellett animációkészítés, sétahajózás, kézművesfoglalkozás, játszóház és vetélkedő is szórakoztatta a látogatókat.






nka emblema 2012