sex hikaye

A Rengeteggel Berlinbe

Fliegauf még  munkában

2003. január 14. - filmhu
Filegauf Benedeknek rengeteg munkája akadt a Rengeteggel, így nem megy a Berlinare Talent Campusára. Az első nagyjátékfilmjén dolgozó rendező kihagyja ugyan  a Berlinare fiatal filmeseknek konzultációra és közönségtalálkozókra fenntartott randevúját, ám a három nappal később kezdődő Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon már ott lesz.
 
 
 
 
Azt még nem lehet tudni, hogy a Berlinare két magyar résztvevője közül milyen stáb képviseli majd a Panorama szekcióban versenyző Szomjas György filmet, a Vagabondot, az azonban biztos, hogy a Forum szekcióba jutott Rengeteg című filmet legalább hárman elkísérik az Inforg csapatból. A rendező mellett utazik majd a producer, Muhi András és az egyik főszereplő, Mészáros Kati.

Mint azt a Filmunió tájékoztatásából megtudtuk, a filmek két rostán keresztül jutottak Berlinbe. Mivel a fesztivál nevezési határideje, november 15. túl korán van, a Berlinare hagyományosan nálunk végzi az előzsűrizést. Ennek időpontja változó. Tavaly januárban, most azonban már november 29-én megérkezett a válogatóbizottság egy tagja, Christina Hoffmann, hogy a hazai produkciós irodák által addig elkészültnek minősített filmeket megnézze az Uránia moziban. A korai időpont egyébként a fesztivál új igazgatójának, a 2002 februárjában beiktatott Dieter Kosslicknak köszönhető, aki a versenyprogram könnyebb áttekinthetősége kedvéért módosított.

Az előválogató idén 19 játék- és kisjátékfilmből választotta ki azt a hatot, ami végül a berlini előzsűri elé kerülhetett, amely aztán a fennt említett két alkotást választotta be a hivatalos versenyprogramba.

Címkék

hír



nka emblema 2012