sex hikaye

A Sahara égeti a Bűnös várost

Döcögő romantika

2005. április 12. - filmhu
A Sahara égeti a Bűnös várost
A hétvégi amerikai mozilátogatottsági adatok alapján Robert Rodriguez Filmje, a Sin City visszacsúszott a második helyre, Nick Hornby könyvének feldolgozása, a Fever Pitch sem kezdett erősen - olvasható a Yahoo Entertainmenten. Meglepetésre a múlt hét legnézettebb mozija a Sahara című kalandfilm, amelynek sikerében a forgalmazó Paramount Pictures sem bízott túlságosan.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A múlt hétvége tízes mozis toplistájának élen a Sahara végzett, péntektől vasárnapig 18.1 millió dolláros jegyeladással. Clive Cussler történetében Dirk Pitt kincskereső élete nagy kalandjára indul a Nílus folyón. Közben megmenti egy, az ENSZ megbízásából tudományos kutatást végző csinos hölgy életét, aki arra kíváncsi, hogy mitől őrülnek és végül halnak meg afrikaiak ezrei.

A film meglepetést okozott, mert a forgalmazó Paramountnál az előbemutatók alapján kevesebb nézőre számítottak. A első kedvezőtlen eredmények még azt sem tették bizonyossá, hogy a Sahara sokáig lesz a mozikban.

Eközben a Sin City nézettsége több mint a felével esett vissza az előző hetihez képest, így 14.2 milliós bevételével a második helyre szorult vissza. Frank Miller képregényéből Robert Rodriguez rendezte sötét városi bosszútörténet összesen 50.8 milliót keresett az első két hét alatt.

Nick Hornby novellájának filmadaptációja, a Fever Pitch férfi és női rajongókat egyaránt vonzott a filmszínházakba. A kedvező általános beharangozók ellenére mégsem kezdett erősen a romatikus történet, 12.4 milliójával a harmadik helyen áll. Hornby könyvét, amely egy brit futballfanatikus és barátnőjének története, lazán követi a film. A vásznon már egy base ball-őrült Ben próbálja meg eldönteni, hogy mi az életben a legfontosabb, a Red Sox csapat vagy barátnője, Lindsay.

A nő vagy a csapat?
Fever Pitch
A viszonylag gyenge kezdés magyarázata, hogy a férfiaknak túl sok a romantika, a nőknek pedig a base ball a Fever Pitch-ben. Valamint sok New York-i is kihagyta, mert csapatuk, a Yankees legutóbb vesztett a Red Sox ellen. Ezzel szemben a film Fox forgalmazási főnöke, Bruce Snyder optimista, bízik a női főszereplő, Drew Barrymore vonzerejében, és a színésznő egy korábbi filmjére hivatkozott. 1999-ben a Never Been Kissed szintén gyengén kezdett, 11.4 millió dollárral, ám végül 50 millió felett teljesített az USA-ban.

Csak néhány moziban, de telt ház előtt vetítették a Kungh Fu Hustle című Hong Kong-i akció komédiát. A negyvenes években járunk és a főhős gengszteraspiráns csatlakozni szeretne a hírhedt Fejszés bandához. Hét filmszínház elővetítésén közel 270 ezer dollár jegybevételt írhatnak Stephen Chow rendezése mellé.

A legjobban teljesítő tizenkét amerikai mozi közel 80 millió dollárt ért el az USA-ban, ami 19%-kal marad el az előző év azonos időszakához képest. Igaz, az akkori mozilátogatottságot jócskán megdobta a világszerte hatalmas visszhangot kiváltó Mel Gibson film, A passió.



Címkék

sin city , sahara , fever pitch , hír



nka emblema 2012