sex hikaye

A Sorstalanság előkészítése

Szőke fiút keresünk

2002. december 11. - filmhu
Kertész ImreMiközben Kertész Imre XVI. Károly Gusztáv svéd királytól vette át az irodalmi Nobel-díjért járó arany emlékérmet és az oklevelet Stockholmban, addig a filmhu Barbarics Péter producert faggatta arról, hogyan áll a Sorstalanság filmre adaptálása. Egy szőke fiút keresünk, árulta el mindjárt az elején a szereplőválogatás legfontosabb feladatát a film pénzügyi felelőse.
"A film előkészítés alatt áll, többek között a színészválogatásnál. Nagy erőkkel keressük a főhőst, egy szőke fiút. Az asszisztensek még az iskolákat is végigjárják" - ecsetelte a filmhunak a kezdeti nehézségeket Barbalics Péter, a film gyártási jogaival rendelkező Magic Media Rt. ügyvezetője.

Lázár Tibor díszlettervező Budapesten és 30 kilométeres körzetében keres a központi helyszínt képező koncentrációs tábor felépítéséhez alkalmas helyszínt. Míg a forgatás Magyarországon lesz, az utómunkákra: trükkfelvételekre, hangkeverésre, zenei felvételekre valószínűleg Németországban kerítenek sort.

Ennio Morricone olasz zeneszerző már elvállalta a film zenéjének megkomponálását, és a művész a forgatás kezdetéig várhatóan el is készül a zenével - mondta a producer, majd a a film költségeire térve elmondta, hogy egy magyar film gyártási támogatásának megfelelő összegre pályázatot nyújtanak be a Magyar Mozgókép Közalapítványhoz. Valószínű, hogy az államtól külön alapból támogatást kapnak a Sorstalanság megfilmesítéséhez. Az itthon magasnak számító 2 milliárd forintos (8 millió eurós) költség miatt koprodukciós partnereket is keresnek. Eddig a német, az olasz, a holland és az angol partnerek tűnnek biztosnak. De mindez januárban válik véglegessé.

Addig is a Kertész Imre által megírt és Németországban már megjelent forgatókönyv és a most rendezőként szerepet vállaló Koltai Lajos türelmesen várják a forgatás kezdetét.

Címkék

hír



nka emblema 2012