sex hikaye

A Szerelem a kolera idején Hollywoodban

Marquez adaptáció készül

2004. július 23. - filmhu
A Szerelem a kolera idején Hollywoodban
Három millió dollárért vásárolta meg a Stone Village hollywood-i stúdió Gabriel Garcia Marquez Szerelem a kolera idején című regényének filmjogait. Ha elkészül, akkor ez lesz az első angol nyelvű adaptáció a kolumbiai író műveiből. 1987-ben az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikájából már készült film, Rupert Everett főszereplésével.

Az 1985-ben megjelent Szerelem a kolera idején Florentino Ariza postamesterről szól, aki több mint fél évszázadig vár arra, hogy elérhesse végre élete szerelmét. "A Rómeó és Júlia mellett ez minden idők legszebb szerelmi történetet", nyilatkozta Scott Steindorff, a jogokat megvásárló producer. "Lehet, hogy egy csomó férfit ki fogok ábrándítani, de ez a könyv nem az erotikáról, hanem a romantikáról szól. Egy férfiről, aki képes ötven évig udvarolni egy nőnek, hogy megkapja", domborította ki fő szempontjait a producer. A regény mindazonáltal nyíltan erotikus leírásokban is bővelkedik, de a producer ezekhez nem fűzött kommentárt.

Garcia Marquez 1928-ban született. Világhírű az 1967-ben megjelent Száz év magány című művével lett. 1982-ben Nobel-díjat kapott.

A Stone Village stúdió mindenképpen filmet készít a regényből, de forgatókönyvírót és rendezőt a produkcióhoz egyenlőre még nem kerestek.



Címkék

hír



nka emblema 2012