sex hikaye

A Tesó fesztiválkörútja

A Duna Műhely sikerei

2003. július 30. - filmhu
Három nemzetközi fesztiválon fog résztvenni szeptemberben Dyga Zsombor Tesó című nagyjátékfilmje. Az idei Szemle legjobb fiatal forgatókönyvét magának tudó vígjáték Hamburgba, Splitbe és a svéd Umeába kapott meghívást - tájékoztatta a filmhut Durst György producer.
Dyga filmjét vasárnap vetítették a Vajdaságban, a Palicsi Nemzetközi Filmfesztiválon, de a napokban derült ki, hogy az igazi fesztiváltúra szeptemberben következik. A Tesó Durst elmondása szerint "olyannyira beindult külföldön, hogy a Filmunió érdemesnek tartott készíttetni egy angol feliratos kópiát."

A probléma csak a körút sűrűségéből adódik, hisz a három szeptemberi fesztivál közel egyidőben zajlik, így Splitben valószínűleg Beta-kópiáról kell majd vetíteni a filmet. A Tesó a szeptember 18-án kezdődő Umeai Nemzetközi Filmfesztiválon nyit. Az idén 16-ik éve megrendezett svéd fesztivál különlegessége, hogy ott eddig még nem szerepelt magyar film. Umeát követi szeptember 19-én a Hamburgi Filmfesztivál, s legvégül következik az Új Filmek Nemzetközi Fesztiválja Splitben, mely 21-én rajtol.

A Duna Műhelynek azonban további filmjei is külföldre utaznak, ugyanis az augusztus 11-16 között a dániai Odensében 18-ik alkalommal megrendett nemzetközi filmfesztiválon két kisfilm is szerepel, Czétényi Csilla és Bozsoky-Nagy Sándor Tangója valamint Cs. Nagy Sándor Holtvágánya.

Címkék

hírnka emblema 2012