sex hikaye

A tévéfilmes pályázat nyertesei

13 támogatott

2003. december 15. - filmhu
13 pályamű összesen 398.071.181 forintnyi támogatásban részesült az ORTT MMK-val közösen kiírt tévéfilmes pályázatán. A nyertesek között van Sándor Pál, Bereményi Géza, Mészáros Péter és Török Ferenc is, a produkciók nagy része 25-30 milliót kapott. A március óta folyamatos lehetőséget kínáló kópiapályázatra azonban mindössze egy pályázó jelentkezett. November közepe óta pedig médiaismeret tárgykörében könyvkiadási támogatást lehet szerezni, tájékoztatta a filmhut Csányi Kinga, a Műsorszolgáltatási Alap osztályvezetője.
Két produkció - Pajer Róbert, Miklauzic Bence és Vecsernyés János Fejezetek az Erények könyvéből című terve valamint a Sándor Pál által jegyzett Régimódi történet 55 millió fölötti támogatásban részesült. Pajer Róbert egy másik tervével, Fekete krónika címen közel 36 milliót kapott. Mindhárom alkotás a Magyar Televízióban lesz majd látható. Kilencen - Silló Sándor, Esztergályos Károly, Mészáros Péter, Török Ferenc, Gödrös Frigyes, Bereményi Géza, Soós Péter, Gárdos Péter és Horváth Z. Gergely 30 és 25 millió közötti támogatást kaptak. Siklósi Szilveszter Ritter napja című filmtervével szük 6 millió forintot kapott. A produkciók mindegyike vagy a Duna Televízióban, vagy az MTV-ben lesz majd látható. 

A 800 millió forint keretösszegű pályázatot televíziójátékok, televíziófilmek és
televíziófilm-sorozatok készítésének támogatására írták ki az MMK-val közösen. A nyertesek listája itt megtekinthető.

A március 24-én kiírt kópiapályázatra - melynek célja a magyar filmalkotások egyes nemzetközi filmfesztiválokon való indulásának támogatása - mindeddig csupán egy pályázat érkezett és nyert (Sas Tamás Szerelemtől sújtva című filmje így jutott ki a kairói filmfesztiválra, ahol a legjobb művészi kifejezés díját kapta). Az ORTT-t a magyar filmek külföldi fesztiválokra való kijuttatásával foglalkozó Filmunió kereste meg, hogy nyújtson segítséget a szükséges kópiák előállításához. Tavaly az egyéves időtartamra kiírt pályázaton 7-8 film kapott ilyen formán támogatást. Idén is van még lehetőség a filmeseknek, hiszen a pályázat 2004. júliusáig folyamatos. Miután sok esetben csak 2 héttel a vetítések előtt érkezik a fesztiválmeghívó, és a Filmlaboratórium elfogadja a késleltetett fizetést is, lehetőség van az utófinanszírozásra, így az ORTT havonta bírálja (bírálná) el a beérkező kérelmeket.

Tekintettel a beinduló médiaoktatásra, november közepén az ORTT médiaelmélettel, médiaismerettel foglalkozó tudományos illetve ismeretterjesztõ kiadványok kiadásának támogatására is írt ki pályázatot. A 20 milliós keretösszegből a kiadás költségeinek 50%-át vállalják, melyből 80% elő-, illetve 20% utófinanszírozást jelent. Az ORTT-nek már 2-szer is volt hasonló pályázata, ezek azonban egyszeri lehetőséget kínáltak. Emiatt sok esetben a pályázni szándékozók nem készültek el időben az anyagaikkal. Idén ez a pályázat is folyamatos, s az ORTT reméli, hogy ezzel a beadási metodikával - melynek keretében a most megfogalmazódó ötleteken is akár egész nyáron dolgozhatnak, - új ismeretterjesztő művek, tankönyvek születhetnek. 

A pályázatok kiírása megtalálható a http://alap.ortt.hu weboldalon. 

Címkék

ismertető , nevezz



nka emblema 2012