sex hikaye

A DreamWorks álmai

Pénz, pénz, pénz

2005. március 31. - filmhu
A DreamWorks álmai
Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks Animation SKG elnöke szerdán egy New York-i médiakonferencián elmondta, hogy most kissé kockázatos befektetés az animáció - olvasható a Yahoo Entertainmenten. Szerinte a filmipar ezen területén túlkínálat alakult ki, így rengeteg számítógép generálta mozi verseng a nézőkért. Ugyanakkor kijelentette, egyszerűen a legnagyobb tévedés, hogy az animációk bősége aggasztó volna.

„Nem igaz, hogy ezek a filmek egyformák lennének – mondta Katzenberg a konferencia elemzőinek és befektetőinek. Nem olyanok, mint az összes James Bond-film … ennél jobban már nem is lehet őket megkülönböztetni egymástól.”

A zavarosban halásznak?
DreamWorks
A Shrek című meseparódia-blockbusterrel hatalmas sikert elért DreamWorks reméli, hogy egy másik sikermozival fog hamarosan előrukkolni. A Madagaszkár című animáció hősei egy New York-i állatkertből szöknek meg. Ennek is köszönhető, hogy a négy urbánus állat kalandozása nem a legszerencsésebben végződik a vadonban.

Az animált lények, mint sok esetben, így most is híres színészek, Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer és Jada Pinkett Smith hangján szólalnak majd meg. A mozi várhatóan május második felében kerül a közönség elé.

Az animációs filmipar elemzői szerint a DreamWorksnek jövőre fokozódó versenyre kell számítania a piacon. Összesen nyolc digitálisan készült egészestés történet kerül majd ki a rivális stúdiókból.

Katzenberg szerint rajtuk és a Pixaron kívül nem sok konkurens cég rendelkezik elegendő pénzzel ahhoz, hogy csúcsminőségű munkával álljon elő. A DreamWorks főnöke elismerően nyilatkozott a Pixarról. A hihetetlen család és a Némó nyomában alkotóinak munkája „etalon számunkra, amelyre irigyek is vagyunk”.

A Pixar is készülhet!
A hihetetlen család
A stúdióvezető arra számít, hogy még több bevételérdekelt szereplő próbál majd megjelenni az animációs piacon, de ők nem lesznek meghatározóak.

„Hatalmas pénzösszegekre, elképesztő mennyiségű időre és egyéb forrásokra van szükség a digitális játékfilmek elkészítéséhez. A legtöbb cég ereje nem elegendő ahhoz, hogy a legfontosabb alkotóelemeket összehozza.” A Dreamworks durván 125 millió dollárt költ egy éppen futó produkcióra, amely háromtól négy évig készül.

Katzenberg nem kommentálta azokat a változásokat, amelyek legutóbb a legnagyobb médiavállalatoknál zajlottak le. Így  Bob Eager kinevezését a Disney új elnökévé, aki Michael Eisnert követte.

Az Álomművek jelenlegi vezetője korábban a konkurens Disney élén állt, és komoly jogi vitába bonyolódott korábbi munkaadójával, amely még 1999-ben nem fizetett ki bizonyos juttatásokat. Szerinte a DreamWorks figyelem befelé irányul, és igyekeznek jelenlegi tervüket hozzáigazítani az eddigi működésükhöz.






nka emblema 2012