sex hikaye

Aeon Flux

Orwell a Mátrixba töltve

2005. december 2. - filmhu
Aeon Flux
A hollywoodi filmipar mind a mai napig szívesen foglakozik látványos díszletek között megvalósított anti-utópiákkal. Nemrég a Warner Bros. után a Paramount Pictures is elkészítette saját Mátrixát, az Aeon Flux című sci-fi thrillert, amely ma, december 2-án nyitott az amerikai filmszínházakban.

A film magán viseli George Orwell totalitárius jövőképének hatását, ami legutóbb az Equlibriumhoz nyújtott hátteret, és erőteljesen érezhetőek, az első alkalommal a Mátrixban megjelent látványelemek.

Városkép a XXV. századból
A XXV. században játszódó történet szerint az emberiség java részét járvány pusztította el, a túlélők egy falak mögé épített városállamban élnek. Brengában a tudósokból álló kormányzat kíméletlen hatékonysággal tartja fenn uralmát a „tökéletes társadalom” felett, amely ellen egy földalatti szervezet veszi fel a harcot. A lázadók egyik legképzettebb katonája Aeon Flux (Charlize Theron), aki miközben meggyilkolni készül a rezsim egyik vezetőjét, olyan titokra bukkan, amelyre egyáltalán nem számított.

A filmben az egyik főszereplőt, Trevor Goodchildot a magyar származású Ausztráliában élő Marton Csokas jeleníti meg, aki több fantasy sorozatban, többek közt a magyar nézők előtt is ismert Xénában is alakított, játszott a 2002-es xXx-filmben, valamint két epizódot ért meg Peter Jackson Gyűrűk Ura-trilógiájában, mint Celeborn, az egyik tünde vezér.

Marton Csokas, az ex-tünde
Az Aeon Flux rendezője Karyn Kushama korábban, 2000-ben egy Girlfight című női box-drámával mutatkozott be. A karakterek kialakításában részt vett a koreai Peter Chung, aki még egy ős-animáció, a Transformers-ek story boardját rajzolta a '80-as években, valamint társrendezője volt a Wachowski testvérek Mátrix-filmjének hátterét további történetekkel kiegészítő Animatrixnak.






nka emblema 2012