sex hikaye

Álommal kommunikáló városlakók

Buharov filmek, Ősztől

2003. augusztus 14. - filmhu
A kollektíva (Szilágyi Kornél és Hevesi Nándor) három filmtervvel készül az őszre, amikkel voltaképpen lefedik a filmgyártás teljes műfaji spektrumát. Lesz egy adaptáció kisfilmformában, lesz egy fikciós nagyjátékfilm és egy dokumentumfilm a bácsiról, aki motorral turbózza a citerát.
A rövidfilm Mircea Cartarescu Dilingók című novellájából készül majd. A magyarul is megjelent novella (in.: Nosztalgia, 1997.) lakótelepi gyerekekről szól, akik közé új fiú keveredik, és ezzel felbolydul és megváltozik minden. A novella önéletrajzi ihletésű, a történetben megjelenik maga az író is. A cselekményt sok álomjelenet dúsítja, néhol erősen szürreális az atmoszféra – ezért is esett a választás erre a sztorira, mondta el Szilágyi Kornél. A 25-30 percre tervezett kisfilmet 35-ösre szeretnék forgatni, a kezdés őszre várható.

Álomvadászat címmel előkészül Buharovék nagyjátékfilmje is. A cselekmény egy Autonómia elnevezésű helyen játszódik, ami állam az államban, város a városban és nagyon high culture. Az itt vegetáló magasművészek mellett kerül a képbe egy szerelmespár, akik körül a történet bonyolódik, és akik különböző konfliktusokba keverednek az álmaikkal/álmaikban (is) kommunikáló városlakókkal.

„Jön ott majd mindenki a bokorból”, árnyalta a képet Igor Buharov, főként a hétköznapinak nehezen nevezhető karakterekre utalva. A filmben a korábbi Buharov produkciókból (A másik ember iránti féltés diadala, Program) ismerős, jórészt amatőrszereplők játszanak majd, az operatőr valószínűleg Nagy András lesz. A 60 milliós költségvetésnek egyenlőre a fele, 30 millió áll az alkotók rendelkezésére.

Harmadik tervük egy dokumentumfilm Király Ernő vajdasági zeneszerzőről. A 83 éves bácsi népzenekutatással és kísérleti zenével foglalkozik: a gyűjtött népzenéket elektronikus kísérletekkel vegyíti, többek közt az általa feltalált citrafon használatával. A citrafon egy citera és különböző mechanikus/elektronikus eszközök kombinációja.

A Buharov fivérek összművészeti elkötelezettségét hirdeti a most hétvégén megrendezendő Káoszkemping is – az egyedülálló produkció lényege, hogy rengeteg filmvetítő szinkron használatával hozzanak létre vizuális élményt. Az egyébként rendszeresen tartott projektet ez alkalommal a Bakonyalji Vígasságok keretében élvezhetik a káoszlakók.

Címkék

hír



nka emblema 2012