sex hikaye

Amenábar szakít a horrorral

Harc a halálért

2003. június 10. - filmhu
A jövő évi spanyol filmes termés egyik legizgalmasabb darabjának ígérkezik Alejandro Amenábar és Javier Bardem közös munkája az Out To Sea (Mar Adentro), mely a rendező első nagyjátékfilmje a Más világ óta. Bár a végső költségvetés még nem ismert, a film olasz-spanyol koprodukcióban készül majd és szeptemberben kezdik forgatni galíciai, madridi és barcelonai helyszíneken.
Az olasz partner az a Lucky Red lesz, amely korábban a Halálos tézis (Tesis) és a Más világ című Amenabar filmek olaszországi forgalmazását bonyolította és koproducere volt a Nyisd ki a szemednek (Abre Los Ojos) is. Az Out To Sea a galíciai Ramon Sampedro élettörténetét dolgozza fel, aki, miután megbénult egy búvár balesetben, azzal vált világhírűvé, hogy évtizedekig küzdött, hogy elismerjék a halálhoz való jogát.  Sampedro végül 1998-ban egy ismeretlen segítségével videóra vette saját halálát.

Amenábar alkotótársával Mateo Gillel közösen írta a forgatókönyvet, mely mindenképpen váltást jelent a rendező eddigi munkáihoz képest, melyek az utóbbi évek legerőteljesebb horror sikerei voltak.

Címkék

hír



nka emblema 2012