sex hikaye

Amerika, Izland és Oroszország a Titanicon

hajósinas kerestetik

2008. március 17. - filmhu
Amerika, Izland és Oroszország a Titanicon
Amerika, Izland és Oroszország már biztosan versenyben vannak a Titanicon. Arkansas-i testvérháború, egy sötét izlandi bűntény, vagy a heroinfüggő orosz professzor története lehet az április 3-án kezdődő jubileumi, 15. Titanic Filmfesztivál legmerészebb filmje.

Két elsőfilmes, Jeff Nichols és Aszlan Galazov, valamint Baltasar Kormákur a 101 Reykjavík rendezője már biztosan versenyben vannak fővárosunk nemzetközi filmfesztiváljának 10 ezer eurós fődíjáért, a Hullámtörők-díjért.

Már most látszik, hogy a nemzetközi zsűrinek nem lesz könnyű dolga. A vérbosszú hiábavalóságát a görög sorstragédiák elkerülhetetlenségével bemutató Fegyverek és emberek (Shotgun Stories) megrázó története a legélesebb nyelvű kritikusokat  hódoltatta be a Chicago Sun-Times-tól a Variety-ig.

Vérvonal (Jar City) Arnaldur Indridason hazánkban is megjelent nagysikerű krimije alapján íródott. A Megjöttek a fecskék (The Swallows Have Arrived) pedig azon ritka orosz drámák egyike, mely a mai, Moszkván kívüli orosz ember valóságát mutatja meg.

Az orosz és az amerikai rendező a fesztivál vendégeként egymás oldalán, személyesen izgulhatja végig a versenyt, melyben összesen nyolc film küzd a legjobb címért.


JELENTKEZZ ÖNKÉNTESNEK!

A Titanic legénysége hajósinasokat, önkénteseket keres a fesztivál teljes időtartamára. Amennyiben szeretnél a Titanic stábjában dolgozni, a szervezésben pörögni, a vetítésekre ki-be járkálni, az egészet átlátni, a vendégekkel sörözni, és  megtanulni, hogyan kell egy 11 napos, nemzetközi filmfesztivált létrehozni  - szeretettel várunk a csapatban.

Több feladatra keresnek embereket a szervezők, munkájukért cserébe a Titanic-os ajándékok mellett szabad bejárást biztosítanak a vetítésekre, Gálákra, közönségtalálkozókra, és ki tudja, lehet, hogy jövőre újból a csapat tagja leszel! Többen is vannak, akik egykoron a fesztivál szervezés körül dolgoztak, és mára az élmények mellett az önéletrajzuk része is a fesztivál-munka.

Feladatkörök:

Katalógus- és pólóárus
A Titanic mozijaiban a vetítések alatt egy kis asztalkán árulja a fesztivál katalógusát, és egyéb melléktermékeit: pólót, tollat, szatyrot. A fesztivállal kapcsolatos információkkal tisztában van, részben információs pultosként segíti az érdeklődőket.

Sajtóiroda segítség 
A fesztivál sajtóirodájában segít a sajtósoknak, díszíti a fesztiválközpontot, elszalad papírért, filctollért, közönségszavazólapokat oszt, szavazatokat számol, jóban van a gépszekkel, és nagyon önálló.

Tolmácsgép osztó sereg
A mozikban a vetítések előtt tolmácsgépet oszt a közönségnek. Gyors kézmozgás és figyelmesség szükséges. A vetítés alatt egy ember őrzi az értékeket, a másik a vetítésen nézi a filmet fejhallgatóval, közel a bejárathoz, és amikor bármi gond van, megoldja.

Amennyiben érdekel a lehetőség, a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail cimen lehet jelentkezni, és a következő adatokat kell megadni:
- Név
- E-mail
- Telefon
- Nyelvismeret
- Fénykép (portrékép)

A fesztiválról további információ található a www.titanicfilmfest.hu/2008 oldalon



Címkék

hír



nka emblema 2012