sex hikaye

Ang Lee filmje erősen Oscar-esélyes

A színészeknek tetszik

2006. január 6. - filmhu
Ang Lee filmje erősen Oscar-esélyes
Ang Lee meleg cowboy drámája az egyik legesélyesebb az Oscar-díj elnyerésére, miután az amerikai Mozifilmszínészek Céhének jelölőlistáin a Brokeback Mountain kapta a legtöbb nevezést – olvasható a Guardian oldalán. A főszereplő, Heath Ledger és partnerei, Jake Gyllenhaal valamint Michelle Williams továbbá az egész stáb esélyes a szervezet díjainak elnyerésére.

A színészeket tömörítő társaság döntését tartják a legmegbízhatóbb Oscar-előrejelzőnek, mert a díj odaítélésekor ők alkotják a legnagyobb egyedül szavazó csoportot az Akadémián belül.

Ang Lee munkájának győzelmi esélyeit vetíti előre, hogy eddig hét nevezést szerzett a január 16-i Golden Globe-ra, és már az amerikai producereket valamint az írókat tömörítő szervezet is elismerte a Brokeback Mountaint. A film pedig elnyerte a New Yorki, a Los Angelesi és a bostoni kritikusok dícséretét, valamint a Rendezők Céhe Ang Leet jelölte a legjobb direktornak.

Ennek ellenére nem lesz könnyű dolga a szokatlan környezetbe vitt drámának, mert olyan filmekkel kel versenyre, mint az oknyomozó újságírás egyik kiemelkedő alakja és egyben irodalmár Truman Capote életét feldolgozó Capote-tal vagy a faji előítéletekre rácáfoló Crash-sel. Mindkét alkotás eddig három-három jelölést gyűjtött, valamint mindkettő esélyes a nagy presztizst jelentő filmstábnak járó díj elnyerésére.

Heath Ledger és partnere, Jake Gyllenhaal a Brokeback Mountainban.

Ugyanakkor a versenyben ott van még a George Clooney jegyezte Jó éjt, jó szerencsét! (Good Night, and Good Luck) az 1950-es évek Joseph McCarthy amerikai szenátor nevéhez kapcsolódó időszakból. Valamint egy memphisi nőfuttató története, aki zenei karrierről szőtt álmokat dédelget magában, a Hustle and Flow.

A Moziszínészek Céhének díjait január 29-én adják át Los Angelesben, az Oscar-jelöléseket pedig két nappal később jelentik be.





(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2006. január 14. szombat, 23:31#1| torolt felhasznalo
Hongkongi film,Kinai film,Keleti zene
http://demandy.freeweb.hu/keleti-film/keletifilmindex.htm

www.demandy.hu

nka emblema 2012