sex hikaye

Angel A

Besson titkos filmje

2005. augusztus 23. - filmhu
Angel A
Újabb információk kerültek nyilvánosságra Luc Besson kilencedik saját rendezésű filmjéről, az Angel A-ről. A legutóbbi Cannes-i Filmfesztiválon lábra kapott bizonytalan híresztelések közül több mára bizonyossá vált, köszönhetően a francia mozi magazinnak, a Premièrnek– olvasható Cineuropa oldalán. A rendező nem lazít, az Angel A mellett számos más filmötlet megvalósításán is dolgozik.

Egy családi animáció a
Jean d'Arc rendezőjétől
A mozi romantikus komédia lesz továbbá a teljes hírzárlat ellenére - az IMDB-n sem találni róla adatokat! - még annyit sikerült kideríteni, hogy a film fekete-fehérben készül. Hat év alkotói szünet után az Angel A lesz a rendező következő alkotása. Besson nevéhez olyan kult-filmek fűződnek, mint a későbbi halhatatlan hegylakó, Christopher Lambert főszereplésével készült Metró (1983), A nagy kékség (1988), Nikita (1990), Leon, a profi vagy Az ötödik elem. A francia közönségfilm megizmosodásán dolgozó alkotó legutóbb a Jean d’Arc készítésekor, 1999-ben ült a rendezői székben.

A most készülő Angel A-n kívül több más filmterv megvalósításán is dolgozik Besson, az említett filmes adatbázis szerint jelenleg összesen 14! project fut a keze alatt. Ezek közül az Arthur et les Minimoys egy családi animáció. A sztori szerint a tízéves Arthur igyekszik megakadályozni nagyapja házának lebontását. A cél érdekében kutatni kezdi a rejtélyes Minimoys sziget kincsét, ahol a helyi törpe-szerű lények harmonikus békében élnek a természettel. A történetet a rendező-forgatókönyvíró-producer saját maga írta. Az animációhoz David Bowie és Snoop Dogg is a hangját kölcsönzi. A családi mesefilmnek készülő alkotás 2006 végén kerül a mozikba.

Jamel Debbouze, a zöldségesse-
géd, aki többet akar
Az Angel A idén december 21-től lesz látható a filmszínházakban, méghozzá óriási médiafelhajtás kíséretében, majd ezer különféle nyomtatott médiumban fog feltűnni a film plakátja, amelyen Jamel Debbouze szerepel majd.

A franciák népszerű komikusa 2001-ben az Amélie-ben játszotta a szívtelen zöldséges segédjét, majd a 2002-ben az Asterix és Obelix-filmben volt Cleopátra alkalmi főépítésze. A fiatal, 1975-ös születésű színész a tengeren túlra is elutazott, hogy felpörgesse filmes karrierjét, tavaly Spike Lee filmjébe, a She Hate Me-ben vállalt kisebb szerepet.



Címkék

luc besson , angel a , hír



nka emblema 2012