sex hikaye

Arad vezetése üdvözölte az első interregionális filmprojektet

Szerelmi tízparancsolat

2011. március 7. - filmhu
Arad vezetése üdvözölte az első interregionális filmprojektet

Arad városa adott otthont március 3 és 5 között az Ovidiu Darian rendezésében készülő Szerelmi Tízparancsolat című film második forgatókönyv-fejlesztő workshopjának.

 

A tíz forgatókönyvíróból magyar részről mind az öten részt vettek, a románok közül sajnos kevesebben, de így Ovidiu Darian behatóbban tudott a Pécsről és Budapestről érkező fiatal szerzők műveivel foglalkozni.

A január óta eltelt idő alatt (bővebben az első workshopról) a forgatókönyvíróknak az volt a feladata, hogy úgy alakítsák át a saját műveiket, hogy az egy nagyjátékfilm kerettörténetébe beleilleszthető legyen. A két napos műhelymunka során reggeltől estig folyt az új ötletek, apró részletek megvitatása. A következő lépés a rendező számára rövidfilmek forgatókönyveit egy nagyjátékfilm szkriptbe gyúrni, ami csak elsőre tűnik egyszerű feladatnak. Szerencsére az eredeti szerzők továbbra is szeretnének részt venni a folyamatban.

 

szerelmitizparancsolat_sattaj_500

A sajtótájékoztatón

A március 4-ei sajtótájékoztatón az alkotókon: Ovidiu Darian rendezőn, az ifjú forgatókönyvírókon, valamint Keresnyei János és Onoriu Felea producereken kívül részt vett Bognár Levente, Arad alpolgármestere és Adrian Tole, Arad megye alelnöke. Bognár úr úgy fogalmazott, hogy „a film két város közös történetében mérföldkőnek számít. A 2008 óta testvérvárosi kapcsolatban levő Pécs és Arad már az elmúlt két év során is sok közös kulturális eseményt valósított meg és reméli, hogy ez a jövőben is így lesz.” Az alpolgármester és a megye alelnöke is kihangsúlyozták, minden lehetséges támogatást meg fognak adni a Szerelmi Tízparancsolat filmprojektnek.

Onoriu Felea a találkozó végén bejelentette, Arad is megalapítja a saját regionális filmalapját, amely ilyen hivatalos formában könnyebben lehetővé teszi a közös interregionális pályázatok megvalósítását.

 






nka emblema 2012