sex hikaye

Arany Kakast nyert az SOS Szerelem, Sao Paolóban a Papírrepülők, Korda György filmszerepet kapott

Csütörtöki gyorshírek

2009. október 22. - filmhu
Arany Kakast nyert az SOS Szerelem, Sao Paolóban a Papírrepülők, Korda György filmszerepet kapott
A legjobb külföldi rendező díját kapta Sas Tamás, Szabó Simon nemzetközi karrierje Dél-Amerikában kezdődik, Korda György szerepet kapott A szinglik éjszakájában.

A Papírrepülők Sao Paolóban

Október 23-án kezdődik a 33. Sao Paolói Nemzetközi Filmfesztivál. A brazil metropolisz seregszemléje Dél-Amerika legnagyobb filmes találkozóinak egyike, több mint 70 ország filmművészetének friss alkotásait vonultatja fel évről-évre. A tekintélyes rendezvényen lesz Szabó Simon első játékfilmje, a Papírrepülők nemzetközi premierje. Mozgalmas európai és  észak-amerikai fesztiválkörút után Sao Paolóban láthatja először a brazil közönség Mátyássy Áron Utolsó idők című Arany Orsó-díjas filmjét. Mindkét magyar játékfilm a brazíliai mustra „Új rendezők” versenyprogramjába kapott meghívást. Gárdos Péter Tréfa című Kosztolányi-adaptációja a Sao Paolói fesztivál „Nemzetközi perspektívák” válogatását gazdagítja. 

Arany Kakast nyert az SOS Szerelem
 

A Nanchangban megtartott fimfesztiválon 155 film versengett a kiosztásra került 18 díjért. Az S.O.S. Szerelem stábját, a filmmel együtt az előválogatás után hívták meg Kína legrangosabb filmes talákozójára, a díjakat a Kinai Film Szövetség osztotta ki.  Az idei Nanchang-i versenyre az S.O.S. SZERELEM producereit, Neményi Ádámot és Köbli Norbertet valamint főszereplőjét Csányi Sándort hívták meg. A fesztiválra egy másik magyar alkotást, a Goda Krisztina rendezte Kaméleon című filmet és alkotóit is, Divinyi Réka forgatókönyv írót és Kálomista Gábor producert is meghívták. A legjobb külföldi filmért járó rendezés díját Neményi Ádám producer vette át, Sas Tamás A szinglik éjszakájának forgatása miatt nem tudott részt venni a fesztiválon. Magyar alkotás még nem részesült ekkora szakmai elismerésben a Kinai Film Szövetség által.

Maffiózót alakít Korda György

Korda György  Sas Tamás legújabb, Szinglik éjszakája című filmjében egy szövegelős pókerest alakít. A népszerű művész rövid, ám annál viccesebb szerepet játszik a filmben: „Egy szövegelős, maffiózós ruhába öltözött pókerest játszom a filmben, aki halálra idegesíti a főszereplőket. Még egy pisztolyt is a fejemhez nyomnak” – mesélt nevetve szerepéről.Címkék

hírnka emblema 2012