sex hikaye

Aranycsirke díj 2005.

50 millió a legjobb közönségfilmnek

2005. március 1. - filmhu
Aranycsirke díj 2005.
Megszületett az Aranycsirke díj, amellyel az RTL Klub azt a magyar alkotóközösséget szeretné elismerni, amely a nézők szerint a legjobb közönségfilmet készítette el. A támogatás célja, hogy megszülessen egy új, magyarországi gyártású film. A filmek, amelyeket az előválasztási szakaszban a nézők jelölhetnek: az az összesen 20 magyar játékfilm, amelyet 1997. január 1. és 2004. december 31. között mutattak be magyarországi mozikban és elérték a százezres nézőszámot.

A jelölő szavazást a 2005. február 15. és március 14. közötti időszakban tehetik meg a magyar filmeket szerető nézők. Szavazhatnak interneten, az RTL Klub site-ján, www.rtlklub.hu/aranycsirke oldalon. Ezen a site-on nemcsak a szavazatot lehet leadni, hanem minden szükséges információ megtalálható a jelölt filmekről.

Szavazhatnak azokban a magyarországi mozikban, amelyekben Est card állványok vannak, ezeken az állványokon találhatók azok a szavazókártyákkal szintén szavazni lehet. SMS-ben is lehet voksolni az 1799-es számon.

Így a közönség öt filmet juttat a zsűri elé, ezek címét a Aranycsirke díj átadása előtt a kereskedelmi csatorna nyilvánosságra hozza. Az öt jelölt filmből a díjátadását megelőző héten a szakma képviselőiből és a nézőkből álló zsűri titkosan és anonim módon kiválasztja azt a díjnyertes filmet, amely az elmúlt nyolc év általuk legjobbnak tartott magyar közönségfilmje.

A zsűrinek a nézőkből álló tagjait számítógépes sorsolással választják ki azok közül, akik elküldik az aranycsirke szót SMS-ben a 1799-es számra 2005. február 15. és 2005. március 6. között. A zsűri tagjai - a nézők mellett - mindazon magyar filmes szervezetek delegáltjai (szervezetenként 1 fő), akik elfogadták a kereskedelmi csatorna felkérését, hogy részt vegyenek a díj odaítélésében.

A zsűribe pontosan kétszer annyi néző kap meghívást, ahány szakmai szervezet – tehát ahány filmes szakember – képviselteti magát. Így az SMS-ben jelentkezett nézők száma mindig kétszer annyi, mint a szakmai szervezetek által delegáltak száma.

A nyertes film producerei és/vagy rendezője megegyezés szerint az általuk létrehozandó új, magyarországi gyártású játékfilm megvalósításához 50.000.000,-Ft támogatást kapnak az RTL Klubtól. Nem beszélve az Aranycsirke szoborról!

Az Aranycsirke átadását megelőzően a zsűri tagjai a 20-as listán szereplő filmek producerei által megjelölt főszereplők közül titkosan és anonim módon, a díjátadót megelőzően jelölnek egy főszereplőt, akit az elmúlt nyolc év legjobb filmes főszereplőjének tartanak.

A zsűritagok által megjelölt főszereplők rangsorának első öt helyezettjét nyilvánosságra hozza az RTL Klub a díjátadás előtt, és a nézők a díjátadást megelőzően, valamint a díjátadás sugárzása alatt SMS szavazással dönthetik el, hogy az öt főszereplő közül ki kapja a díjat, és a vele járó szponzor által felajánlott ajándékot.






nka emblema 2012