sex hikaye

Aranykalyiba a krakkói Arany Sárkányért

Versenyben a Kontroll és a MIX

2004. május 26. - filmhu
Aranykalyiba a krakkói Arany Sárkányért
Közel húsz magyar alkotás képviseli hazánkat a május végi nemzetközi mustrákon Krakkótól Seattle-ig. Zsigmond Dezső Aranykalyibája Krakkóban, Mészáros Péter Ki a macska? című filmje az Almeria en Corto, Antal Nimród Kontrollja a kolozsvári Transilvania mezőnyében, Cakó Ferenc A róka és a holló, Fazekas Csaba Boldog születésnapot! és Dyga Zsombor Tesó című munkája Zlín-ben, a Lovy testvérek MIX-e pedig a Seattle Filmfesztiválon versenyez.

Aranykalyiba a krakkói Arany Sárkányért

Május 28-án, pénteken veszi kezdetét a 44. Krakkói Filmfesztivál. Zsigmond Dezső Aranykalyiba című dokumentumfilmje kel versenyre európai egyik legrégebbi rövid- és dokumentumfilm versenyén. A filmet a budapesti filmszemle operatőri díjjal tüntette ki februárban. A rangos mustrán bemutatják Tóth Péter Pál A tanárnő és a biznisz, valamint Litauszki János Szerencse fel! című alkotását is.

Mészáros Péter munkái Almeria en Corto-n

Európa másik felén, a dél-spanyolországi Almeria-ban ugyanezen a napon indul az Almeria en Corto elnevezésű rövidfilmverseny, ahol Mészáros Péter Ki a macska? című rövidfilmjét a versenybe, az Eső után-t és Jankovics Marcell Küzdők című filmjét pedig az információs programban láthatja a közönség.

Short Shorts a világ körül

Japánban kezdi meg június elsején világkörüli útját a Short Shorts Filmfesztivál, melynek magyar résztvevője Nyitrai Márton 601-S című rövidfilmje lesz idén.

Kolozsvár, Zlín, Olomouc

Antal Nimród Kontroll-ja a kolozsvári Transilvania trófeájáért indul Románia legnagyobb nemzetközi filmszemléjén, a fesztivál május 28-án kezdődik.

Több magyar alkotás is szerepel a május 30-án induló gyerek és ifjúsági filmfesztiválon Zlín-ben. Az animációs filmek között Cakó Ferenc A róka és a holló, a visegrádi országok szekciójában Fazekas Csaba Boldog születésnapot! című filmje, az európai elsőfilmesek között, pedig Dyga Zsombor Tesó-ja versenyez. A fesztiválra Makk Károly Egy hét Pesten és Budán című filmjét is meghívták.

Olomoucban „Kereszteződések” címmel kezdődik június elsején a filmünnep, melynek programja retrospektív programot szentel hazánk filmművészetének. Láthatóak lesznek többek között Gyarmathy Lívia, Cakó Ferenc, Janish Attila alkotásai, valamint az Európából Európába és a Jött egy busz…is.

Seattle-ben versenyez a MIX

30. születésnapját ünnepli a Seattle Filmfesztivál május 20 és június 13. között. A Lovy testvérek MIX című filmjének amerika premierjére ebből az alkalomból kerül sor a fesztivál versenyprogramjában.

A fesztiválokról, a filmekről és a rendezőkről bővebb információ található honlapunkon.



Címkék

hír



nka emblema 2012