sex hikaye

Árvai Jolán-díj

2002. április 5. - filmhu
Alig pár hónapja, hogy életének 55. évében elhunyt Árvai Jolán. A Balázs Béla- és Nívó díjas producer már életében kifejezésre jutatta azt a szándékát, hogy a mozgókép területén kifejtett kiemelkedő alkotó tevékenyég, valamint művészi és tudományos teljesítmény elismerésének adományozzon.

Idén január 31-én az MRC és a HSC elhatározta, hogy Árvai Jolán emlékének megőrzése, szakmai végakaratának teljesítése érdekében a magyar filmművészet közreműködői, a filmszakma nem előadóművész és nem alkotóművész közreműködői részére kimagasló szakmai munkájuk elismerésére Árvai Jolán-Díj - a magyar filmért végzett kiemelkedő munkáért - díjat alapít.

A díj elnevezése:

ÁRVAI JOLÁN-DÍJ a magyar filmért végzett kiemelkedő munkáért.

A díj leírása:

Oklevél, amelyet Bagossy Levente grafikusművész készít.

Aranygyűrű, amelyen Oláh Mátyás képzőművész által készített gravírozás található.

Pénzdíj, amelynek jutalomösszege 200.000,- Ft/év

A díjazás menete:

A díjazott személyére vonatkozó ajánlási időszak: minden év február 1. napjától - december 1. napjáig tart.

Az ajánlás módja: minden magyar alkotó filmművész (operatőrök és rendezők) jogosult a díjazott személyére - egy vagy több személyre - javaslatot tenni.

Az ajánlást az Alapító által közzétett ajánlási nyomtatvány benyújtásával lehet érvényesen megtenni. (Egy nyomtatványon csak egy személyt lehet ajánlani)

Az ajánlás benyújtásának helye:

MRC Irodája FMK: 1096 Budapest, Haller u. 27.

A díjazottak személyének kiválasztása:

Az MRC és a HSC vezetősége által évente felkért 7 fős testület (4 rendező 3 operatőr) a beérkező ajánlásokból 5 arra érdemes jelöltet - nyílt többségi szavazattal választ ki minden évben, legkésőbb december 14. napjáig.

A fenti testület által díjazásra kijelölt 5 személy nevének nyilvánosságra hozatalára és részükre az oklevelek átadására a minden évben december 14. napján megtartásra kerülő Filmes Karácsony ünnepség keretében, lehetőség szerint a Művész Moziban, kerül sor.

A Díj fővédnöke a díjazásra jelöltek személyének nyilvánosságra hozatala után - a Magyar Ujságírók Országos Szövetsége elnökségével egyeztetve - 6 fős újságírókból és közéleti személyiségekből álló testületet kér fel a Rendezvényen a Díj társadalmi védnöki feladatainak ellátására.

A Díj védnöksége - többségi titkos szavazással - választja meg az 5 díjazásra jelölt közül az év ÁRVAI JOLÁN-DÍJ a magyar filmért végzett kiemelkedő munkáért díj aranygyűrűs díjazottját legkésőbb a tárgyévet követő január 31. napjáig.

A díjazás eredményének kihirdetésére és az ÁRVAI JOLÁN-Díj aranygyűrű ünnepélyes átadására évente a Magyar Filmszemle előtt a FILMKRITIKUSOK DÍJ - átadásával egyidejűleg kerül sor.


Ha részletesebben akarsz olvasni a díjról, akkor keresd meg az Árvai Jolán-díj hivatalos honlapját.

Itt is letöltheted: ajánlólap.


Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012