sex hikaye

Az ASIFA tagja a Manifeszt

A legrangosabb animátorok közt

2005. május 3. - filmhu
Az ASIFA tagja a Manifeszt
A Nemzetközi Animációfilmes Szövetség, az ASIFA a Manifeszt egyesületet Asifa Hungary néven tagjai közé választotta. Immáron 22 ország 28 helyi szervezete alkotja az animáció legrégebbi nemzetközi szervezetét, mely 1961-ben alakult Franciaországban. Alapítói között az animáció mûvészetének olyan hírességeit találjuk, mint Norman McLaren, John Hubley, Ivan Ivanov Vano, Paul Grimault, John Halas (Halász János) vagy Ezio Gagliardo.

Az ASIFA (ASSOCIATION INTERNATIONALE DU FILM D'ANIMATION - International Animated Film Association)  szervezete 1961-ben alakult meg Franciaországban, az UNESCO tagszervezeteként. Célja az animációsfilm, mint mûvészeti és kommunikációs forma terjesztése és pártolása, programjai közé tartozik többek között az Animáció Nemzetközi Napjának (október 28-nak) megünneplése is. 44 éves fennállása alatt 58 ország háromezer mûvésze és 21 ország helyi csoportja kapcsolódott hozzá. Az ASIFA elsõ elnöke Norman McLaren volt, a kanadai animáció kiemelkedõ egyenisége.

Az animációsfilm mûfajának képviselõi, alkotó mûvészei magánemberként vagy helyi csoport részeként csatlakozhatnak az ASIFA szervezetéhez. Magánemberként több, mint háromezer tagja van a szervezetnek, így Magyarországról is néhányan, hazánkban viszont a Manifeszt az elsõ olyan egyesület, amely 12 alapító tagjával és alapszabályának célkitûzéseivel képes volt az Asifa feltételeit teljesíteni, és így csoportként, helyi szervezetként tagjává válni.

A közvetlen kapcsolatot az Asifa tagjaival a helyi csoportok tartják fenn, akik közül sokan, mint például az amerikaiak is, saját havi hírlevelet szerkesztenek, és vetítéseket rendeznek. A nemzetköziség megteremti a kapcsolatot a különbözõ országok egyesületei között, valamint közvetlen összekötetést biztosít a nemzetközi rendezvényeknek; animációs fesztiváloknak és konferenciáknak, melyeknek igazodniuk kell az ASIFA elõírásaihoz.

Az Asifa Hungary megalakulásával immáron 28 Asifa Group mûködik világszerte. Ausztria, Bulgária, Dél-Korea, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Horvátország, India, Izrael, Irán, Japán, Kanada, Kína, Olaszország, Románia, Szlovákia, Svédország, Svájc, Szerbia-Montenegro egy-egy helyi szervezete és az Egyesült Államok 7 helyi szervezete ( Asifa-Central, Asifa-Colorado, Asifa-EAST, Asifa-Hollywood, Asifa-Northwest, Asifa-San Francisco, Asifa-Washington ) után alakult meg az Asifa Hungary. A magyarországi ASIFA csoport megalakulását Vesna Dovnikovic, Thomas Renoldner és Igor Prasser igazgatósági tagok ajánlásával az ASIFA Board tagjai 18:0 arányú szavazással támogatták.



Címkék

asifa , manifest , hír



nka emblema 2012