sex hikaye

Az Európa Filmhét legsikeresebb filmjei

Legnézettebb a Manderlay

2005. december 13. - filmhu
Az Európa Filmhét legsikeresebb filmjei
A 15. alkalommal megrendezett Európa Filmhéten közel 30 vetítésen 18 új európai filmet láthattak a nézők 11 nap alatt. A legnézettebb film Lars von Trier USA - trilógiájának új darabja, a Manderlay lett.

A rendezvény a Manderlay-t övező hatalmas érdeklődésre való tekintettel pótvetítéssel zárult december 5-én, hétfőn. Lars von Trier USA-trilógiájának új darabját még egyszer levetítették a közönségnek. A Dogville – A menedék a dán rendező trilógiájának nyitó darabja volt, a folytatásnak tekinthető Manderlay-t már széleskörű várakozás övezte. A filmet 2006. január 5-től vetítik a mozik. Így ez a filmdráma bizonyult a Filmhéten bemutatott legsikeresebb alkotásnak. Az össznézőszám idén megközelítette a 4 ezret.

Az Európa filmhét további teltházas filmjei voltak: a spanyol Tapas, amely keserédes komédia a párkapcsolatokról (r.: José Carbacho és Juan Cruz); a francia, témáját a címében hordó Festeni vagy szeretkezni (r.: Arnaud és Jean-Marie Larrieu), főszerepben Daniel Auteuil-jel; és a svéd Lyukat ütsz a szívembe (r.: Lukas Moodysson) című kőkemény dráma, amely a hímsovinizmus kritikáját fogalmazza meg igen provokatívan.

A német Kebab Connection (r.: Anno Saul) ellenben vérbő vígjáték kungfu-filmet forgató török bevándorlókról, amelyet a nagy érdeklődés miatt a Budapest Film megvásárolt forgalmazásra. A Kebab Connection 2006 nyarán látható a mozikban.



Címkék

európa filmhét , hír



nka emblema 2012