sex hikaye

Az Inforg filmes iskolát indít

Ősszel becsengetnek

2007. július 24. - filmhu
Az Inforg filmes iskolát indít
Ha régóta filmet akarsz forgatni, de: nem akadtak eltökélt partnerek, vagy nem volt cuccod hozzá, esetleg nem vettek fel az egyetemre/főiskolára, netán pályáztál, de nem adtak soha egyetlen fillért sem, vagy csak nem volt bátorságod… és még ezer más okból hiábavalónak tűnt hozzákezdeni, akkor most itt a lehetőség, hogy az Inforggal összefogva versenykörülmények között bizonyítsd tehetségedet.

Tanulj, forgass, építs ki értékes kapcsolatokat, és kerülj be a magyar filmes vérkeringésbe! A közös munka során megtalálhatod azokat az embereket, akikkel dolgozni szeretnél a jövőben.

A jelentkezők számától függően az Inforg maximum öt csoportot indít, azaz harminc embernél nem vesznek fel többet. Minden csoportban lesz egy-egy producer, rendező, operatőr, forgatókönyvíró, vágó és gyártásvezető, akik 5 héten át fognak együtt dolgozni közösen kiérlelt filmtervük megvalósításán.

A képzés célja, hogy 5 hét alatt minden csoport (stáb) - a stúdió szellemi és technikai apparátusának felhasználásával, illetőleg önerőből - leforgasson és megvágjon egy-egy rövidfilmet vagy dokumentumfilmet, (amelyeket, ha jól sikerülnek, beneveznek a Filmszemlére, bekerülnek az Inforg Stúdió katalógusába, és bárki számára letölthetők lesznek az inforgstudio.hu-ról).

A forgatást kb. 70 órás összóraszámban egy szakirányokra (rendező, producer, vágó etc.) bontott gyakorlati és elméleti fakultáció kíséri végig, melynek során a stábtagok előadásokat hallgathatnak a magyar filmszakma jeleseitől (Fliegauf Benedek, Stalter Judit, Szaladják István, Politzer Péter, Muhi András…), minden egyes állandó előadóval és vendég tanárral egyénileg is konzultálhatnak.

Az Inforg nem akar intézményes formát a hallgatókra erőltetni, és „központilag” feladatokat előírni. A résztvevőkre figyel, az ő fantáziájukból indul ki, az alakuló filmtervek mentén halad. Segít ötleteitek serkentésében és szerkesztésében, segít mindama kismillió döntésnek (vagy akár „a” fontos döntésnek) meghozatalában, ami az íróasztalnál, a forgatáson vagy a vágóasztalnál adódhat. (Amennyiben vágó szakirányra jelentkezel, akkor az AVID vágóprogram, ha pedig operatőr szakirányra, akkor egy HDV kamera kezelését is elsajátíthatod.) Az órák 120 percig tartanak, a konzultáció pedig addig, amíg jólesik.

Egyetlen kikerülhetetlen feladat van: a filmforgatás. Ez a legfontosabb! Hogy a hallgatók filmkészítés közben, élesben fedezzék fel és gyakorolják a filmgyártás művészi és technikai részét – azaz a szakmát.

A képzés menete: a felvételi ismerkedő beszélgetésen nem a tárgyi tudás fontos, hanem a személyiség. Örvendetes, ha a jelentkező alkotói-gyártási tapasztalatokról is tanúbizonyságot tesz, de a lényeg az eredeti mozgóképes gondolkodás és a történetmesélő invenció. Bár az Inforg Stúdió leginkább szerzői filmes műhelyként ismert, meleg szeretettel fogadják, ha valaki kommerciális-műfaji témát vezet elő.

A felvételit követően a „tantestület” munka-csoportokat alakít ki, ezt követi az első közös, „plenáris ülés”, amelyen mindenkinek „kötelező” részt vennie, és minden héten megrendezésre kerül.

Ennek első, egyben legfontosabb állomása az október 1-jén megrendezésre kerülő pitch forum, amikor mindenki előáll a saját filmtervével, amire a hallgatóság reflektálhat. Persze leginkább az előadókat, mindenekelőtt Muhi András producert kell meggyőzni, mert a vezető produceré a végső döntés azt illetően, hogy mely tervek kerülnek aprólékos kidolgozásra, és forognak le a következő hetekben.

Az első hét után minden csoportnak elő kell állnia a forgatókönyvvel. A plenáris ülés, élén Muhi Andrással elbírálja, és döntést hoz. Ha úgy ítéli meg, hogy rendben van a könyv, a csoport elkezdheti a forgatást, de lehetséges, hogy a csoport nem kapja meg a startengedélyt, és tovább kell dolgozni forgatókönyvön.

A stúdió pontos, előre meghatározott beosztás szerint kamerát (HDV), vágóasztalt és hang-utómunka lehetőséget biztosít. Ezen felül viszont mindent a csoportotoknak kell előteremteni, megoldani, „legyártani” (szereplők, helyszínek, világítás…).

A workshop végeztével a tantestület választja meg a tanfolyam legjobbját, aki visszakapja a befizetett tandíját.

A tanfolyam díja: 180.000 forint, korhatár nincsen.

A felvételi tervezett időpontja 2007. szeptember 17-19.

Jelentkezés Muhi András Piresnél a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, és a 06-30-645-45-81-es telefonszámon.



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012