sex hikaye

Az MMK ezúttal magáról dönt

tisztújítás

2002. november 29. - filmhu
Egy héten belül összeállnak az új összetételű Szakkollégiumok a Magyar Mozgókép Közalapítványban. A mozgóképes döntnökök hároméves mandátuma november 30-án, szombaton jár le. Az animációs ítészek már megvannak, jövő hét közepére ígérik a többi Szakkollégium újonnan megválasztott tagjainak névsorát. Nem meglepő mód, egyedül a Játékfilmes Szakkollégium új tagjaira kell várnunk még csaknem két hetet - hisz a legnagyobb megfontolást a legtöbb pénzt elosztó csapat összetétele kívánja.
Az MMK csütörtökre összehívott alapítói ülésén eddig csak a Játékfilmes Szakkollégium állította össze jelölőlistáját, a többi szakkollégium a jövő héten dönt. A Közalapítványban a Kuratórium mellett 7 szakkollégium működik, a filmgyártás különféle műfajait és a filmterjesztés, valamint a képzés és kiadás területét képviselve. Így: az Animációs Szakkollégium, az Art-mozi, Filmklub és Üzemeltetői Szakkollégium, a Dokumentumfilmes Szakkollégium, a Filmforgalmazói és Videokiadási Szakkollégium, a Játékfilmes Szakkollégium, a Kutatási, Képzési, Kiadói és Kísérleti filmes Szakkollégium és a Népszerű-tudományos filmes Szakkollégium.

Minden egyes területhez külön alapítói körök tartoznak. Az alapítói körök jövő hét első felében szavazzák meg azt a 3-5 embert, akik egy-egy kollégium működtetéséhez szükségesek. Ezek még csak javaslatok, melyeket az MMK Kuratóriumának is jóvá kell hagynia - igaz, még nem fordult elő, hogy változtattak volna a névsoron.

A mai nappal már biztos, hogy Szemadám György elnököt, Kecskeméti Kálmánt és Szeredás Andrást újabb négy évre megválasztották az Animációs Szakkollégiumban. A többi csapat felállása kedd-szerdára lesz publikus.

Az új Játékfilmes Szakkollégium tagságára még jövő hét utánig várni kell, minthogy tegnap egy 25-30 nevet tartalmazó jelölőlista született, s ezekkel az emberekkel még egyeztetni kell, hogy vállalják-e a jelölést. Természetesen a legtöbb pénz fölött rendelkező kollégium személyi összetételében meg kell találni azt a finom egyensúlyt, amely az egész szakma számára kielégítő. Kérdés, hogy új embereket üdvözölhetünk majd, vagy a Schulze Éva elnök, Köllő Miklós, Kőrösi Zoltán, Sándor Pál, Tolnai Ottó felállású jelenlegi tagság kap ismét bizalmat.

Címkék

hír



nka emblema 2012