sex hikaye

Az MMK Kutatási, Képzési, Kísérleti Film, Könyv- és Folyóirat Kiadási Szakkollégiumának pályázata

2000. február 23. - Ágfalvi Attila
I. Meghívásos pályázatot ír ki a magyar kísérleti film elmúlt években legeredményesebbnek bizonyult műhelyei számára (BBSA, Inforg, Kép-Árnyék, MAFSZ)
II. Hivatásos és nem hivatásos filmalkotók számára a filmművészet kifejezési lehetőségeit újszerűen alkalmazó, alacsony költségvetésű művek létrehozására. A képpel, írásban vagy egyéb módon dokumentált filmtervekhez részletes költségvetést kérünk.
III. Filmművészeti és filmelméleti felsőoktatási, illetve tanári és filmklubvezetői továbbképző programokra a 2001/2002-es tanévben
IV. Szakkönyvek és szakfolyóiratok kiadására, filmelméleti és filmtörténeti (különösen a magyar film múltjával és jelenével foglalkozó) kutatások megjelentetésére
Részletes pályázati feltételek és adatlapok a Magyar Mozgókép Közalapítvány Titkárságán /1068 Budapest, Városligeti fasor 38. II. 43. Tel: 342-4760/ szerezhetők be.
Felhívjuk pályázóink szíves figyelmét, hogy a pályázatok csak kitöltött adatlappal együtt érvényesek!
A pályázatok beadási határideje:2001. május 10. 14 óra.
A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

Lányi András s.k.
a Szakkollégium elnöke

Részletes pályázati feltételek
A Kutatási Képzési, Kísérleti film, Könyv- és Folyóirat Kiadói Szakkollégium
I. meghívásos pályázatot ír ki a magyar kísérleti film elmúlt években legeredményesebbnek bizonyult műhelyei számára
A pályázat résztvevői lehetnek:
Balázs Béla Stúdió Alapítvány
Inforg Stúdió
Kép-Árnyék
MAFSZ
A pályázaton elnyert összeget a pályázók belátásuk szerint használják fel. A finanszírozás a Közalapítványra érvényes szabályok szerint történik.
A pályázók támogatása az előző évi teljesítményük értékelése alapján történik, s ennek megfelelően növekszik vagy csökken a számukra biztosított keretösszeg, illetve elveszíthetik részvételi jogosultságukat a következő meghívásos pályázaton.
A teljesítmény értékelésénél az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:
· a következő pályázati fordulóig (2002 első negyedév) befejezett, illetve befejezés előtt álló és megtekinthető alkotások száma és minősége
· filmjeik szereplése a bel- és külföldi szemléken, fesztiválokon
· a kritikai fogadtatás
· sikerességük más finanszírozási források megszerzésében
· a mozi- illetve televíziós forgalmazás adatai
· gazdálkodásuk hatékonysága
A pályázat tartalmazza a pályázó által előző évben készített, befejezett ill. befejezés előtt álló (leforgatott) művek fontosabb adatait, ide értve a filmek összköltségét - pontosan feltüntetve, hogy ebből mennyi volt a stúdió saját ráfordítása (az MMK támogatásából, ill. más forrásból), - forgalmazásukat, kül- és belföldi fogadtatásukat is.
A pályázóktól tájékoztató jelleggel kérjük idei produkciós terveik ismertetését.
II. pályázatot ír ki hivatásos és nem hivatásos filmalkotók számára a filmművészet kifejezési lehetőségeit újszerűen alkalmazó, alacsony költségvetésű művek létrehozására.
A formanyelv és a kifejezési eszközök megújítását célzó, részletesen kidolgozott terveket várunk a film, videó, multimédia területén. A pályázaton egyéni alkotók és műhelyek egyaránt részt vehetnek.
Kérjük, mellékeljék a részletes költségvetést, és jelezzék azt is, milyen egyéb anyagi fedezettel rendelkeznek. Kérjük továbbá a pályázathoz csatolni, hogy a rendező az előző két évben az MMK támogatásával készült filmjét (filmjeit) mikor és hol mutatták be. Ha stúdió a pályázó, értelemszerűen az adott műhelyben készült filmekről kell ugyanezeket az adatokat közölni.

III. - filmművészeti és filmtörténeti felsőoktatási, illetve tanári és filmklubvezetői továbbképző programokra a 2001/2002-es tanévben
A pályázat tartalmazza a részletes tantervet és költségvetést, valamint az intézmény illetékes vezetőjének befogadó nyilatkozatát.
Kérjük, ismertessék az adott intézményben előzőleg folytatott ilyen irányú tevékenységet, illetve az oktatásban résztvevő pedagógusok szakmai életrajzát.

IV. Szakkönyvek és szakfolyóiratok kiadására
- Filmes szakkönyvek megjelentetésének támogatására
A támogatás igénybe vehető tudományos és ismeretterjesztő munkák, tankönyvek, jegyzetek, szöveggyűjtemények kiadása céljából, ideértve az idegen nyelvű szakirodalomból készült fordításokat is.
A pályázaton szerzők és kiadók egyaránt részt vehetnek. A szerzői pályázatoknak tartalmazniuk kell a kiadó szándéknyilatkozatát: a kiadónak fel kell tüntetnie a kötet megírásában és szerkesztésében közreműködő személyek nevét. Mindkét esetben kérjük a szerző/k/ szakmai önéletrajzát és publikációik listáját. A pályázó ismertesse a kiadásra szánt mű tartalmát, és mellékelje annak kéziratát. Jelezze, hogy a kiadó mikor és milyen példányszámban vállalja a mű megjelentetését. Mellékeljen tételes költségtervezetet.
Amennyiben máshová is folyamodott támogatásért az itt benyújtott mű megjelentetéséhez, kérjük, tájékoztasson elfogadott, elutasított vagy elbírálás alatt álló pályázatairól, a kért illetve elnyert támogatás összegéről. Előnyt élveznek azok a pályázók, akik más támogatók közreműködését is igazolni tudják.
- Filmes szakfolyóiratok és egyéb, rendszeresen megjelenő filmes kiadványok megjelentetésének támogatására
A pályázat tartalmazza - első pályázás esetén - a periodika tartalmával, arculatával és terjesztésével kapcsolatos adatokat, elgondolásokat. Ismertesse a szerkesztőség működésének jelenlegi körülményeit, az ezekkel kapcsolatban várható esetleges változásokat.
Tartalmazzon részletes költségvetést, és térjen ki az egyes költségtényezők várható jövőbeni alakulására /nyomdai, szerkesztőségi és terjesztési költségek, példányszám, státuszos és szerződéses munkatársak száma, díjazása, szerzői honoráriumok, stb./.
Közöljön részletes adatokat más támogatókhoz benyújtott, elbírált vagy elbírálás alatt álló kérelmeiről, az ezekben kért, illetve elnyert összegről.

A pályázatokat 6 példányban a Közalapítvány Titkárságára kell benyújtani /1068 Budapest, Városligeti fasor 38. II. 43./
A pályázatok beérkezésének határideje: 2001. május 10.14 óra
A benyújtott pályázatokat a szakkollégium megtárgyalja és elbírálja. Végleges döntését a rendelkezésére álló anyagi fedezet mértékének ismeretében hozza meg. A döntések az értesítéstől számítva egy évig érvényesek.
A kedvezményezettek szerződést kötnek az MMK-val. Ez a szerződés tartalmazza a támogatás folyósításának módjára, ütemezésére és feltételeire vonatkozólag kölcsönösen vállalt kötelezettségeket.
Ismételten felhívjuk valamennyi pályázó figyelmét, szíveskedjenek a titkárságon beszerezhető pályázati adatlapot kitölteni!

Budapest, 2001 március

Lányi András s.k.
a szakkollégium elnöke

Képzés-adatlap letölthető formában
Nyilatkozat
Finanszírozási adatlap-Kisérleti film letölthető formában

Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012