sex hikaye

Ázsiát is meghódította az Új Eldorádó

Verseny helyett tapasztalatcsere

2005. április 27. - filmhu
Ázsiát is meghódította az Új Eldorádó
A múlt héten befejeződött tajvani Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválon (Green Film Festival) volt az Új Eldorádó ázsiai premierje, ahová meghívták a dokumentumfilm rendezőjét, Kocsis Tibort is – adta hírül a Budapest Film Kft.
Tajvan a 11. ország, ahol bemutatták a filmet. A kiválóan szervezett fesztiválon a rangos mezőnyt többek között olyan filmek alkották, mint Jacques Perrin: Vándormadarak, Werner Herzog: White Diamond (Fehér Gyémánt) vagy Wu Yii-Feng tajvani filmrendező nemzetközi karriert befutott Gift of Life (Az élet ajándéka) című alkotása.

A fesztiválon a produkciók nem versenyeztek egymással, díjak helyett a hangsúlyt a film utáni vitákra, a tapasztalatcserére, a különböző földrészek ökológiai problémáinak bemutatására és a lehetséges kiutak vagy megoldások keresésére fektették. Az Új Eldorádót telt házzal vetítették, és a film utáni kérdésekből és hozzászólásokból kiderült, hogy ebben a távoli ázsiai országban pontosan ugyanúgy értik a nézők Verespatak drámai történetét, mint Közép-Európában.

Kocsis Tibor az Új Eldorádó tajvani
bemutatóján
A filmet a zárónapon még egyszer vetítették a közönség kedvencei között, és hamarosan részt vesz egy tajvani utazó fesztiválon is, a szigetország minden nagyobb városában. Az Új Eldorádót a szervezők lefordították kínaira, amely megkönnyíti, hogy a tajvani televízióban is bemutassák.

A film május közepén a dél-koreai emberi jogi fesztiválon folytatja ázsiai szereplését, majd szeptemberben ismét Szöulban láthatják a filmet a Szöuli Nemzetközi Ökológiai Filmfesztivál versenyprogramjában, ahová Kocsis Tibor is meghívást kapott. A rendező reményei szerint a film jó eséllyel indul az októberben megrendezésre kerülő tokiói Yamagata Filmfesztiválon, az egyik legrangosabb nemzetközi dokumentumfilmes seregszemlén is.




nka emblema 2012