sex hikaye

Bacsó Péter újra rendez!

Forog A Lumnitzer nővérek

2005. május 11. - filmhu
Bacsó Péter újra rendez!
A magyar film élő legendája, május 1o.-én, kedden kezdte el forgatni A Lumnitzer nővérek című, saját könyvéből adaptált romantikus vígjátékát. A történet két hőse Olivér (Alföldi Róbert) és Ficskó (Rudolf Péter) elkötelezett étteremkritikusok, akik szenvedélyesen harcolnak a konyhaművészet becsületéért, és színvonaláért.

A gasztronómiai élvezetek lánglelkű védelmezői vitriolos hangon ostorozzák a szakma kontárait és kufárait. A sértett vendéglősök bosszút esküsznek ellenük. Egy talpraesett, tűzről pattant szerb származású menedzserlányt: Milicát(Hegyi Barbara) bízzák meg, hogy felfedje kilétüket -ők tudniillik Lumnitzer nővérek álnéven publikálják cikkeiket-, és aztán ártalmatlanná tegye őket, vagy úgy, hogy megveszi őket, vagy úgy, hogy végső esetben elteszi őket láb alól. Elkezdődik a küzdelem.

A film a Hunnia Filmstúdió, a Tivoli Filmprodukció Kft., és a tv2 koprodukciójában készül. A két producer Sándor Pál és Szekeres Dénes. A sztárszereposztásban feltűnik a magyar színjátszás színe java: Udvaros Dorottya, Benedek Miklós, Szacsvay László és sokan mások, köztük olyan, a nagyvásznon régen látott művészek, mint Venczel Vera, vagy Tordai Teri. A film operatőre Andor Tamás, zenéjét Vukán György szerzi.

A forgatás 29 munkanapos, június 15.-ig tart. Tervezett bemutató a 2oo6-os Magyar Filmszemle.






nka emblema 2012