sex hikaye

Before Dawn, Maestro, Tamara

Díjözön a magyar filmeknek

2005. augusztus 4. - filmhu
Before Dawn, Maestro, Tamara
Kenyeres Bálint Before Dawn című rövidfilmje a legjobb rendezés és a legjobb operatőr díját, M. Tóth Géza Maestrója a legjobb forgatókönyv díját nyerte el a brazíliai Belo Horizontéban. Hajdu Szabolcs Tamara című játékfilmje Portugáliából az Avancai Filmfesztiválról a Cinema-díjat hozta haza – adta hírül a Filmunió.

Kenyeres Bálint Before Dawn című filmje elnyerte a legjobb rendezés és Erdély Mátyás munkájáért a legjobb operatőr díját a brazíliai Belo Horizontéban. A 7. Belo Horizontei Rövidfilm Fesztivál nemzetközi versenyprogramjába 32 rövidfilm kapott meghívást idén.

A Before Dawn egyetlen 13 perces snitt, a Filmszemlén rendezői és operatőri díjjal jutalmazták, majd a Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be először a külföldi közönségnek, és Szent Péterváron a legjobb rövidfilm díját nyerte el.

M. Tóth Géza Maestro című animációját a legjobb forgatókönyv díjával tüntették ki. Az ötperces rajzfilm az Annecy-i világpremier óta rangos olasz, amerikai és kanadai fesztiválokon volt látható.

A Belo Horizontei fesztiválon jelentős volt a magyar részvétel, a meghívott alkotások között Kardos Sándor Résfilmje is látható volt.


A portugáliai Avanca-ban július utolsó napjaiban megrendezett Nemzetközi Mozi, TV, Video és Multimédia Találkozón Hajdu Szabolcs Tamara című alkotása elnyerte a mozifilmek versenyének díját. A 2004-ben készült film alkotóit a 35. Magyar Filmszemlén az egységes képi látvány megteremtésért különdíjjal ismerték el. A Tamara-számos külföldi fesztivál programjába nyert meghívást Sanghajtól Mar del Platán át San Franscisco-ig.



Címkék

before dawn , maestro , tamara , hír



nka emblema 2012