sex hikaye

Berlinale Talent Campus 2004

A szenvedélyek jegyében

2003. augusztus 15. - filmhu
„Let’s get passionate about film” a mottója az 54. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál idején 2004. február 7 - 12 között megrendezendő Talent Campus-nak. A nagy lehetőségeket kínáló hatnapos műhelymunkán Ken Adam, Stephen Frears, Dennis Hooper, Spike Lee, Lia van Leer, Anthony Minghella, Tom Tykwer és Wim Wenders osztják meg tapasztalataikat és szakmai tudásukat a fiatalabb filmes generáció 500 szerencsésével.
Hajrá szenvedélyes ifjú filmesek!

Megkezdődött a pályázatok leadása! Október 10-ig lehet pályázni a 2004-es Berlinale Talent Campus-on való részvételre.

Az ifjú rendezők, forgatókönyvírók, producerek, operatőrök és színészek mellett jövőre először komponisták, sound designerek és vágók pályázatait is várják a szervezők 2003 október 10-ig.
A pályázatok lényeges része egy „egyperces alkotás”, ami rendezők, producerek és operatőrök számára egy perc film, zeneszerzőknek zenemű, forgatókönyvíróknak pedig írásmű.
A sikeres külföldi pályázók szállásköltségét, valamint utazási költségeit részben a szervezők vállalják magukra.
A pályázati feltételek pontos leírása a www.berlinale-talentcampus.de/app/tandc.php oldalon található. Pályázni kizárólag az Interneten lehetséges.

A tavalyi évben a világ különböző országaiból közel 500 fiatal filmes részesült a szerencsében, hogy a nemzetközi filmipar nagyjaitól tippeket, trükköket és szakmai fortélyokat leshetett el a gyakorlatot előnyben részesítő rendezvényeken.
 
Dieter Kosslick, a Berlinale igazgatója a 2003-ban először megrendezett „tehetség-campus” nagy sikerére való tekintettel ma a Berlinale jövőjét meghatározó eseményként tekint a baráti hangulatú szakmai fórumra.

A hatnapos rendezvénysorozat programját a filmkészítés különböző fázisainak – Filozófia, Előkészítés, Gyártás, Utómunkálatok és Promóció -  szentelik majd a résztvevők. A szervezők szándéka szerint a Talent Campus a gyakorlatorientált, nemzetközi terepen hasznosítható tudás megszerzését kívánja támogatni. Az esettanulmányok, műhely- és csapatmunka eredményeit – kisfilmek formájában – már a Campus hetének végén  bemutatják a közönségnek.

A Campus részletes programja a www.berlinale-talentcampus.de/chl/3.php oldalon található majd.

…és ez nem minden!

Talent Project Market néven az egybegyűlt ifjú alkotóknak elsőízben európai koprodukciós fórumot is kínál Berlin, hogy előmozdítsa ötleteik megvalósítását.

Berlin Today Award – „Berlin Today – Create Your Vision” mottóval hívja versenyre a Campus résztvevőit az inspiráló erejéről a filmtörténetből már ismert város, Berlin. Idén a 2003-as Campus Berlinnel kapcsolatos három szerencsés filmötletét valósították meg Berlin produkciós cégei, valamint a város támogatásának köszönhetően. Az Andreas Dresens, Easther Gronenborn és Volker Schlöndorff keresztapasága alatt elkészült digitális rövidfilmekből kerül ki majd a Berlin Today díjjal jutalmazott alkotás.
Jövőre is a Campus résztvevőin a sor, hogy művészi ambícióikhoz inspirációként, kivetítési felületként szolgálhasson a város.
A verseny részletes szabályzata a www.berlintoday.de oldalon áll rendelkezésre.

További információk a www.berlinale-talentcampus.de oldalon találhatók, a kapcsolatfelvételben a Magyar Filmunió az érdeklődők rendelkezésre áll.

Címkék

berlin , nevezz , nevezes



nka emblema 2012