sex hikaye

Botrányos Mel Gibson film

Antiszemitizmussal vádolják

2003. június 16. - filmhu
Mel Gibson vitába szállt a kritikusokkal, akik antiszemitizmust vélnek felfedezni The Passion című új filmjében, de meggyűlik a baja a katolikus egyházzal is, több püspök nehezményezte ugyanis, hogy a film ellentmond az egyházi tanításoknak. A Jézus Krisztus utolsó óráit bemutató ellentmondásos alkotás kapcsán az ausztrál színész-rendező így nyilatkozott: “Biztosíthatok mindenkit, hogy sem én, sem a filmem nem antiszemita.”
Majd hozzátette: "A The Passion célja, nem az, hogy megsértsen valakiket, hanem hogy inspiráljon. Az volt a szándékom, hogy egy olyan műalkotást hozzak létre, mely sokáig fennmarad, és mély gondolkodásra ösztönzi a különböző hitű és hátterű nézőket.”

A filmet az Egyesült Államok katolikus püspökeit tömörítő egyesület, a US Conference of Catholic Bishops támadta, de később visszavonták vádjaikat, mivel kiderült, hogy a birtokukba jutott forgatókönyv, melyre az egész kampányt alapozták, nem a végleges változat.

Azóta Gibson az alaptalan rágalmazás ellen küzdő Anti-Defamation League-gel szemben igyekszik megvédeni filmjét, mely nemcsak kényes témájával váltott ki heves vitát, hanem azzal a húzással is, hogy a filmben csak arameus, héber és latin nyelven beszélnek majd.

Krisztus szerepében Jim Caviezel lesz látható, míg Mária Magdolnát Monica Belucci alakítja majd. A 25 millió dolláros költségvetésű filmet jövőre mutatják be.

Címkék

hír



nka emblema 2012