sex hikaye

Box Office: Pandavezér

Csók és könny

2008. július 9. - filmhu
Box Office: Pandavezér

Három premierfilmből kettő rögtön az első két helyre érkezett, mindazonáltal az uborkaszezon romantikus és vígjátéki formában tombol a mozikban.

A szabolcsi cigányság életét feldolgozó egészestés dokumentumfilm 50 000 nézővel nyitott, de a két hete bemutatott Tarr Béla-film is még mindig dobogós, jóllehet átalgosan 36 fok van, a strandokra ingyenes a belépés, a városban pedig folyamatosak az útfelújítások okozta dugók - fura lenne egyszer ilyet olvasni, az már szentigaz. Az aktuális valóság persze csak az útfelújítások terén egyezik ezzel az ábrándozó bekezdéssel.

Meglepetés lenne, hogy megint egy erősebb hét következett a budapesti mozikban? A 89 673 néző persze nem túl differenciáltan oszlik meg: az első 10 helyezett 83 559 nézőt tudhat magáénak, ami azt jelenti, hogy 6114-en látták a top 20 második 10 filmjét összesen. És ha azt is hozzáteszem, hogy az első két film  össznézőszáma 52389 fő, nagyjából összeáll a kép, hogy azért nem a világtrendek fordultak meg, nem a Lassú Tükörnek kell pótszékes pótelőadásokat szervezni, csak volt két tipikusan nyári bemutató.

A Kung Fu Panda beviszi a végső ütést

Ahogy tipikusan nem nyári bemutatónak kellett volna lennie Wong Kar-vaj elomló filmjének, a My Blueberry Nightsnak, amelyben a magányt áfonyapitével mérik. A kritikusgyilkos filmet ősszel vagy tavasszal kellett volna behozni, így a jégkrémpálcikák elé vetni mindenképpen felelőtlenség. Nem csoda, hogy Jude Law és Norah Jones kettőse 2387 nézővel csak a 9. helyen zárt.

Amúgy a nyár immár visszavonhatatalanul a romantika és a kaccanaások birodalma lett. Kiemelendő, hogy az Erőszakik még mindig bent van a legjobb 20 film között (614 nézővel a 15., összességében 15 053), a Wanted pedig a 2. héten is el tudta csípni a dobogót 9 125 nézővel.

Az első két helyezett közül a Hancocka nagyobb meglepetés, Peter Berg szuperhős-paródiája alig kevesebb nézőt (23 687) vonzott, mint az első Kung Fu Panda (28702), amely már premier előtt is tarolt. No de Will Smith neve még mindig ennyit számít. Jack Black hasa, amely a terhes Angelina Jolie-ét is lenyomta, viszont mindent visz - a Pixar animációja szemérmetlenül követi a közönségfilm receptjét, és minden bizonnyal még hetekig legény lesz a gáton.

Forrás: odeon.hu



Címkék

hír



nka emblema 2012