sex hikaye

Cannes-ban választott Igazgató Tanácsot az EFP

Vezér Évát is újra választották

2005. május 20. - filmhu
Cannes-ban választott Igazgató Tanácsot az EFP
Május 18-án, a Cannes-i Filmfesztiválon ült össze az Európai Unió MEDIA Plus Programja által támogatott közös európai promóciós szervezet, a European Film Promotion, hogy döntsön az Igazgatói Tanács tagjairól. Az újonnan megválasztott hat tag mandátuma két évre szól. Vezér Éva, a Magyar Filmunió képviseletében is tagja a tanácsnak. Mind Clauda Landsberger (Holland Film) elnököt, mind Christian Dorsch alelnököt (German Films) az ötödik alkalommal választották újra a tagok.

 

Az EFP Igazgatói Tanácsának tagjai:
Claudia Landsberger (Holland Film, Hollandia, Ügyvezető igazgató)
Christian Dorsch (German Films, Németország, Ügyvezető igazgató)
Stine Oppegaard (Norwegian Film Institute, Norvégia, Nemzetközi Kapcsolatok Vezetője)
Éva Vezér (Magyar Filmunió, Ügyvezető igazgató)
Pilar Torre (ICAA, Spanyolország, Promóciós Igazgatóhelyettes)
Francine Brücher (Swiss Films, Svájc Nemzetközi Promóció)

“Nagy örömömre szolgál, hogy elnöke maradhatok ennek az egyedülálló hálózatnak, és tovább küzdhetünk az európai film pozíciójának megerősítéséért a világban. Az 1997-es megalakulás óta Európa nagyot változott, és ugyanez érvényes az EFP-re is. 25 ország együttműködéséről van szó, ami igazi kihívás, hiszen déli, északi, nyugati és egyre több keleti ország is a tagok közé tartozik. Ez Európa, ez az európai film ma.” mondta el Claudia Landsberger.

Az EFP Igazgatósági Tanácsának új tagja Francine Brücher, a Swiss Films képviseletében. “Nagy várakozással tekintek a jövőbeni lehetőség elé, hogy nagyobb részt vállalhassak az európai film népszerűsítésében, szerte a világon. Úgy gondolom, hogy izgalmas és hasznos feladat, hangsúlyozni Európa filmiparának sokféleségét és tehetségeinek különlegességét.” mondta el az újonnan választott Brücher.

1997-es megalapítása óta, az European Film Promotion tagországainak száma 10-ről 25-re emelkedett. A tagok között 24 olyan szervezet található, melyek saját hazájuk filmjeinek külföldi promócióját végzik. Az utóbbi években főleg kelet-európai szervezetek csatlakoztak az EFP-hez, köztük a Magyar Filmunión keresztül hazánk is, 2001-ben. A legfrissebb csatlakozó, a Bolgár Nemzeti Filmközpont, 2005 áprilisa óta tag.

A European Film Promotion felépítéséről és tevékenységeiről további információ
a www.efp-online.com címen található.



Címkék

hír



nka emblema 2012