sex hikaye

Celluloid Workshop 10.

Forgasd le a saját filmed!

2007. augusztus 3. - filmhu
Celluloid Workshop 10.
Recept a saját filmedhez. Hozzávalók: egy filmötlet, ami megér néhány perc celluloidot; egy lelkes ember, aki a stábot és a szereplőket hozza és a technikát ingyen kapja; meg pár szabad nap 2007. őszén.

Mi az a Celluloid Workshop?

Egyedülálló program a film szerelmeseinek. A 2007. őszén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Celluloid Workshop népszerű rendezvény, amelyen akár a te negyedórás kisjátékfilm forgatókönyved is megvalósulhat professzionális technikával, és ahol a forgatási munkálatokban minden érdeklődő részt vehet. A különleges egy hetes program a miskolci IV. Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja keretében kerül megrendezésre.

Mivel kell jelentkezni és mit lehet nyerni?

Jelentkezhetsz 2007. augusztus 26-ig egy 6-10 perces kisfilm technikai forgatókönyvé­vel ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), az önéletrajzod­dal (egyetlen feltétel, hogy legyen valamilyen korábban készített kisfilmed) és legalább három segítő (stábtag, színész) nevének megjelölésével.

Független zsűri bírálja el a beérkezett munkákat 2007. szeptember 1-ig. A fő szempont az ötlet értéke és megvalósíthatósága. Négy kisjátékfilm forgatókönyv kap majd zöld utat.

Minden nyertes komplett technikát kap: a Kodak támogatásával 37 percnyi (430 m) 16mm-es színes filmnyersanyagot, ARRI SR film­kame­rát (segédoperatőrrel), 2 nap forgatási időt egy szabadon választott miskolci helyszínen; mobil világítási, kameramozgatási és hang­felvételi technikát (hangtechnikussal); valamint a laborálást követően két nap utómunka időt egy nonlineáris számítógépes vágóasztalon (vágó segítségével).

A négy nyertes pályázó és munkatársai egy hétre leköltöznek Miskolcra (szállást önköltségen tudunk biztosítani); a rendező a szeptember 16-i technikai előadásokat követő nyitóvetítésen valamelyik – vagy akár egyetlen – filmjét mutatja be a közönségnek, a hetedik napon, a záróesten pedig a pályázaton nyertes, a Celluloid Workshopon megvalósult filmjét.

A szervezők válaszai a leggyakoribb kérdésekre

Van pályázati díj?

Nincs, de stábod miskolci tartózkodásának szállás, valamint a fent leírtakon túl esetlegesen felmerülő költségeket (speciális kellék, jelmez, berendezés, profi színész, díszletelem stb.) neked kell fedezned. Szállást kaphatsz tőlünk, de szervezhetsz magadnak is.

Hogyan készüljek föl?
Tanácsos még a leköltözés előtt néhány nappal ellátogatnod Miskolcra, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen helyszínek, szereplők, kellékek után keresgélned. Ha nincs helyismereted, tudunk adni tippeket, kit keress segítségért.

Mit hozzak magammal?

Minden nyertes stábnak kötelező saját maga számára legalább egy személyautót biztosítani a forgatás idejére, mert tapasztalataink alapján elengedhetetlen a munkálatokhoz a mobilitás, és nem árt egy kis segítség a szervezési munkádban (egy gyártásvezetést vállaló ember).

Lehet-e hangja a filmemnek?

Lehet, de saját érdekedben ne bonyolítsd túl, a vágási időd így is szűkös. Rögzíthetsz rövidebb párbeszédet, zörejeket, hozhatsz zenét vagy zörejeket, atmoszféra hangot CD-n (audio vagy WAV).

Tudok-e világítani?

Kapsz tőlünk alapszintű, mobil világítástechnikát (lásd lent, valamint segítséget a kezeléséhez). A film érzékenysége miatt érdemes napos helyszínt, nappali jeleneteket választani – már csak azért is, mert a világítás nem elegendő egy éjszakai erdőjelenet forgatásához.

Ha filmre forgatok, hogyan vághatom videón?

A leforgatott és előhívott negatívot (Best Light átírással) videókazettára másoljuk és ezt az anyagot vághatod meg a Workshop során. A negatív fényelésénél (színkorrekciójánál) nem tudsz jelen lenni, de adhatsz instrukciókat a fénymegadónak írásban (ha akarsz). A vágás során a számítógépen is lehetőséged van színkorrekciók elvégzésére.

Milyen formában készül el a film és kié lesz?

A negatívot neked adjuk, a kész film fölött a szerzői jog a tiéd, a produceri jogokat veled közösen gyakorolják a Celluloid Workshop szervezői.

Mit tegyek, ha korábban még csak videóra forgattam?

A pályázatnak nem feltétele a filmes előélet, csak egyetlen, bármilyen technikával elkészült és megvágott munka. A Workshopon tapasztalt segédoperatőr és vágó segíti a munkádat, a rendezvény első napján pedig elméleti és gyakorlati előadásokon képezheted magad.

Mit tegyek, ha még nem forgattam semmilyen filmet? Ha jelentkezni akarsz, nagyon gyorsan forgass le és vágj meg egy rövid, fikciós filmet. De nem muszáj jelentkezned – csatlakozhatsz a Workshop 10. első napján is a stábokhoz, örömmel szokták fogadni a segítőket.

Eszközlista

ARRI SR 16 mm-es filmkamera, akkumulátorok, zoom vagy fix objektívek, statív, 3 filmkazetta, 430 m színes Kodak film (segédoperatőrrel)
1 db 1,2 kW fémhalogén (nagy fényerejű) lámpa
1 db 8x55W fénycső tabló
1 db 4x36W fénycső tabló
1 db 1x36W fénycső
2 db 650W ARRI spot lámpa
1 db dolly (kamerakocsi) sínnel vagy gumikerékkel, kiegészítőkkel
hangtechnika (mikrofon, MiniDisc, hangmérnökkel)
teherszállítás a helyszínre és vissza (előzetes időpontegyeztetés alapján)

Bővebb információ: http://www.cellmedia.hu/workshop/



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012