sex hikaye

Chicago a nyolcszoros jelölt 

Golden Globe jelölések

2002. december 20. - filmhu
Ma reggel, helyi idő szerint hajnali 5 óra 30-kor közhírré tették az Arany Glóbusz-díj, a Hollywoodba akkreditált külföldi szakújságírók által megszavazott filmes elismerés jelöltjeit. Ezt a díjat már csak azért is óriási figyelem kíséri, mert többnyire tökéletesen megjósolja az Oscar jelöltek és az Oscar-díjasok listáját.
A szövetség 93 tagja nem okozott csalódást. A legjobb vígjáték kategóriában ott van a nagy esélyesnek tartott Bazi nagy görög lagzi, az év meglepetés filmje (január 16-tól a mozikban). Négy másik társa az Adaptation (a John Malkovich-menet rendezőjének új filmje Nicholas Cage-dzsel), a Chicago, az Egy fiúról és a Dickens-megfilmesítés, a Nicholas Nickleby. A komoly filmek versenyében természetesen a legjobb film Arany Glóbuszáért versenyez A Gyűrűk Ura – A két torony, a The Hours (három kiváló színésznővel), a Jack Nicholson főszerepélésével készült About Schmidt, Martin Scorsese új nagy filmje, a Gangs of New York és Polanski holokauszt témájú műve, a The Pianist.

A legtöbb jelölést a Chicago kapta, összesen 8-at, ami nagyrészt a benne szereplő sztároknak köszönhető, hiszen Renee Zellweger, Catherine Zeta Jones és Richard Gere is a jelöltek között van. A második „legjelöltebb” film a The Hours lett 7 jelöléssel, melyek egyike a Virginia Woolf-ot alakító Nicole Kidmané. Harmadik az Adaptation, amely 6 kategóriában versenyez, jelölték többek között a főszereplő Cage-et és a rendező Spike Jonze-t.

Hogy ki nyer a jelöltek közül, azt január 19-én tudjuk meg az Arany Glóbusz-díj 60. átadásán.
 
Golden Globe-ot televíziós kategóriákban is osztanak, idén a legtöbb jelölést az HBO-lánc kapta, összesen 26-ot, kétszer annyit, mint a második helyezett NBC.

Címkék

hír



nka emblema 2012